lauantai 21. toukokuuta 2016

Viimeinen reissupäivä Milanossa

Perjantaina taivas oli pilvetön ja sää helteinen. Pakkasin tavarani ja jätin ne respan hoiviin. Kävin tsekkaamassa tarvitsemani bussipysäkit ja lähdin keskustaan. Tein taas tunnin turhan harhailun jossain keskustan toisella puolella. Ei pitäisi luottaa suuntavaistoon, jota ei edes ole, vaan katsoa koko ajan karttaa. Kun löysin Duomon, osasinkin siitä jo takaisin. 

Venice Pizzeria-Ristorante
Jäin lounaalle Venice Pizzeria-Ristoranteen ja kahville Ejao' Bistron terassille lähelle hostelliani. Hain tavarani ja menin bussi 92:lla Piazza Emilialle ja siitä bussi 73:lla suoraan Linaten kentälle. En ole varma onko laillista tulla kaksi siirtymää samalla lipulla (1,50€), eiköhän siinä ole 60-90 minuutin voimassaoloaika. Todella toimiva systeemi tulla keskustasta kentälle, aikaa meni puolisen tuntia. 

Piazza Emilia, bussi 73:n pysäkki
Ongelmani jatkuivat vastaanottotiskillä. Paluulentoni Amsterdamiin hoiti Alitalia ja virkailija sanoi, etten ole maksanut matkatavaramaksua. Minulla oli printattuna KLM:n varaus, jossa mainitaan hinnan sisältävän matkatavaramaksun, mutta suomeksi. En tiennyt, olisinko ratkennut nauramaan vai itkemään. Onneksi kohdalle sattui (ensimmäinen) ystävällinen italialainen virkamies ja hän tulosti minulle liput.

Kotimatka meni nopeasti, vaihtoaika Amsterdamissa oli lyhyt ja KLM:n lennolla oli tarjolla pizzaa ja punkkua. Tunsin itseni pieneksi hiirulaiseksi, kun istuin kahden todella isokokoisen miehen välissä.

Vantaalla oli vielä puolenyön jälkeen lämmintä. Kotipihan kielot olivat odottaneet minua ja vasta aloittavat kukintaansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti