torstai 12. toukokuuta 2016

Riomaggiore ja Biassa

Riomaggiore
Biassa
Pyhiinvaeltajat menivät aikaisin nukkumaan ja heräsivät aamulla aikaisin. Kävin aamiaisella ennen koululaisinvaasiota. Dormiin jäivät kanadalaisrouva ja tyttö Brasiliasta. Molemmilla on usemman viikon Euroopan reissu meneillään. Vaihdoin junaa Viareggiossa ja La Speziassa. Kun juna puski ulos tunnelista ja meri tuli näkyviin, koko vaunullinen huokaisi. Perillä tuuli kovasti. Kävin turisti-infossa, kävelin tunnelin läpi ja ylös Riomaggioreen. Bussi Biassaan lähtisi jostain vielä korkeammalta, mutta jäin Vertical Lounge Barin terassille Birra Morettille. Kadulla kävelijät syövät paperitötteröistä mustekalarenkaita. Baarissa soi mukava musiikki ja tarjoilija taisi itsekin nauttia hanaoluita. Lirkutellessaan brittinaisille hän oli sitä mieltä, ettei pitäisi juoda töissä ollessaan. Enemmän täällä kuuleekin englantia kuin italiaa, mutta sehän oli odotettavissa. Söin vastapäisessä ristorantessa lounaaksi merellisen pastan. 

Kävelin mäen päälle odottamaan 16.00 bussia Biassaan. Alkoi sataa. Huikeat maisemat saattoivat minut Ostello Tramontiin, josta sain petini 4hh dormista. Tein pienen kävelylenkin kylällä, löytämättä minkäänlaista kauppaa. On siis tultava ilta toimeen hostellin antimilla. 

Vietin illan oleskelutilassa, jonne oli kokoontunut asukkaita mm. Australiasta, USA:sta ja Uudesta Seelannista. Kanadalaisia oli runsaasti, sillä opiskelijoilla on parhaillaan viiden viikon opintovapaa. Eurooppalaisia on ainakin Ranskasta ja Espanjasta. Keittiö kävi kuumana kun pojat kokkasivat pastoja tilausten mukaan. Tilanteen rauhoituttua kävin ostamassa lasillisen talonviiniä. Eipä juuri harmittanut, vaikken kauppaa löytänytkään; lasi viiniä 2€. Useamman vuorokauden yöpyminen takaa minulle ilmaiset bussikyydit Riomaggioreen ja takaisin. http://www.ostellotramonti.it/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti