sunnuntai 2. elokuuta 2015

Sadonkorjuuta ja säilöntää


Sunnuntaina aloitimme marjojen keruun ja saimme yhden punaviinimarjapuskan tyhjennettyä. Siitä tuli lukuisia purkkeja hyytelöä ja pakastimeen monta pientä pussillista herukoita talven puuroihin ja smoothieen.

3-lajikkeinen perheomenapuu saapui jälkitoimituksena ja Hannu istutti sen vanhan puun paikalle.

Ennen reissua oli säilöttävä tai syötävä kaikki pihan marjat. Hannu sai matot pestyä ja ne jopa kuivuivat pihalla. Ikkunoiden pesun jätämme suosiolla syyskuulle. Ensimmäisen vapaapäivän kunniaksi keräsin mustaherukat jouluista likööriä varten, kävin joogassa, kampaajalla ja Annelin kanssa yksillä. Tai kaksilla.

Käväisin samalla Kansallismuseon kesäpihalla ihailemassa perinnekasveja ja yrttiviljelmiä. Komeita lehtikaaleja löytyy myös muurin ulkopuolelta, Mannerheimintien varrelta.

Toinen vapaapäivä kului Lohjalla, vein vaatteita ja kenkiä Pelastusarmeijaan, lenkitin äidin ja kyläilin Marjukalla. Illalla ehdin vielä uimaan Keravanjokeen. 

Helteinen sää jatkui vielä perjantaina. Aamupäivällä keräsin punaisia viinimarjoja (jotka maistuivat naapurin pikkutytöillekin), kuivatin ulkona kaksi koneellista pyykkiä ja siivosin. Iltapäivällä ehdin uimaan, illalla grillasimme, tein hyytelöä ja keräsin karviaismarjoja. Ja sitten pakattiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti