keskiviikko 19. elokuuta 2015

Venga, venga!


Ribadeo > Santiago de Compostela > Vigo > Porto

Alakerran churreria ei tarjonnut aamulla lainkaan bocadilloja, maksoimme majoituksen ja kävelimme La Liraan aamiaiselle. Bussiasemalla odottelimme muiden kanssa Santiagon bussia, joka tuli vartin myöhässä. Saimme eturivin paikat ja ihailimme vielä viimeisen kerran tällä reissulla Pohjois-Espanjan upeita maisemia. Ajelimme taas läpi kaikkien pikkukylien, Lugossa pidettiin lyhyt paussi. Meillä oli melko tiukka aikataulu ja yhdet liput ostamatta, joten viivyttelyihin ei ollut juuri varaa.

Saavuimme A Coruñan kautta Santiago de Compostelaan näkemättä lainkaan katedraalia. Caminon kävelijöitä oli näkynyt jo kylissä ja kaupungeissa, täällä heitä oli pilvin pimein, myös perheitä pienten lasten kanssa. Sain ostettua meille liput Vigoon ja ehdimme juoda tuopilliset, ennen kuin matka taas jatkui. Ennen Vigoa ohitimme kauniin merenpoukaman, sinne voisi joskus pysähtyä.

Vigossa kävin näyttämässä lippuja läppäriltäni Autnan luukulla ja minut kehotettiin menemään oikealle laiturille ja näyttämään ne kuskille. Hänelle riitti nopea vilkaisu näytölle ja meidän etunimemme, turhaan olimme hätäilleet ilman printtilippuja. 2-kerrosbussi Portoon lähtikin lähes saman tien, ei edes vessassa ehditty käydä. Loppumatkan yritimme levätä, Portoon saavuimme ennen iltaseitsemää.

Hospedaria 31 De Janeiro sijaitsee mainiolla paikalla, lähellä Rua Catarinaa ja São Benton juna-asemaa. Majoituttuamme otimme "kotikirkkomme" vieressä ensimmäiset Super Bock -stoutit, jotka maistuivat pitkän päivän päätteeksi yhtä hyvältä kuin muistinkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti