maanantai 17. elokuuta 2015

Matkalla Ribadeoon


Santillana > Torrelavega > Oviedo > Ribadeo

Jätimme Hostaría Carmenin ennen puoltapäivää ja kävelimme Santillanaan. Otimme lähtöoluet kadunvarren kahvilassa odotellessamme 13.00 bussia Torrelavegaan. Perillä meillä oli runsaasti aikaa, kävimme lounaalla (menu del dia 11€/hlö, tosin meiltä yritettiin laskuttaa 20€ ylimääräistä viinipullosta, mutta saimme sen sisällytettyä hintaan, kuten ständi lupasi). Veteranokahvit joimme aukion kahvilassa, vessassa kävin jo tutuksi tulleessa ja hyväksi havaitussa bussiaseman toiletissa. Alsan bussi Oviedoon lähti ajallaan klo 16.00, siihen meillä oli onneksi jo liput valmiina.

Oviedossa oli tunnin verran aikaa odotella Ribadeon bussia. Hannu haki marketista matkajuomista ja kämpille mainion Monte Ducay –punaviinin. 

Hostal Linaresin viimeinen kirjautusmisaika oli 22.30, mutta olin lähettänyt jo aiemmin Booking.comin kautta viestin, että tulemme Ribadeoon myöhäisellä bussilla. Bussi kierteli kaikki matkan varren pikkukylät ja –kaupungit, mm. viehättävän Luarcan, jonka katujen yläpuolella roikkui eri värisiä "jouluvaloja". Ribadeoon päästyämme löysimme kysymällä Plaza de Españan ja hostalimme, jonka alakerrassa on samanniminen baari. Emäntä tuli kirjaamaan meidät sisälle ja pääsimme vihdoin, melkein puoliltaöin, suihkuun ja lepäämään. Huoneemme ikkuna (ei parveketta!) on johonkin sisäpihalle päin, oli äärimmäisen hiljaista. Ainoa häiriötekijä oli alakerrasta tulviva herkullinen paistettujen sienien tuoksu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti