lauantai 31. lokakuuta 2015

Pyhäinpäivä


Pyhäinpäivä (ent. pyhäinmiestenpäivä) on minulle siinä mielessä merkityksellinen, että olen syntynyt kaikkien pyhimysten päivänä. Katson olevani myös matkailijoiden pyhimyksen (Kristoforos) suojeluksessa. Jotkut viettävät Pyhäinpäivänä Halloweenia, minä juhlin mieluummin kekriä syksyn taittuessa talveen.

Auton tavaratilassa kulkee aina mukana "hautausmaakassi", joka sisältää hanskat, kuokan ja hautakynttilöitä. Aurinkoisessa säässä ajoimme ensin Honkanummelle viemään kynttilät Hannun vanhempien haudalle. Matka jatkui Virkkalan Virekotiin, haimme äidin mukaan ja teimme sauvakävelylenkin hautausmaalla ja sankarihaudoille, ripotellen kynttilät isän ja mummujen haudoille. Palasimme kotiin rommikaakaolle ja ruuanlaittoon. Päivän teemana oli sitrus; lohta sitruuna-tillikastikkeessa ja kahvin kanssa sitruunajäätelöä ja pienet Limoncellot.


Juuri, kun ehdin kirjoittaa, etten pahemmin perusta amerikkalaisten Halloweenista, ovea kolkutti peräkanaa kaksi pelottavaa parivaljakkoa. Vältin karmaisevat kepposet snickerseillä, jotka olin piilottanut (Hannulta) keittiön yläkaappiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti