maanantai 19. lokakuuta 2015

Tuulinen Trogir

Vettä satoi koko yön. Aamupäivällä sade taukosi hetkeksi ja Hannu kävi leipomossa. Söimme myöhäisen aamiaisen ja rupesimme laiskottelemaan. Viimeisenä lomapäivänä emme päässeet kävelylenkeille eikä uimaan. Miten käy jääkaapissa olevan lenkkioluen?

Lounaaksi söimme hyvää juustoa kuivattujen viikunoiden kera ja tuoreita hedelmiä. Torkuimme pikkupäikkärit, sillä aikaa tuuli tyyntyi täysin ja uudelleen alkanut sade taukosi. Puolitimme viimeisen tamnon parvekkeella, ennen kuin seuraava sadekuuro ajoi meidät takaisin sisälle ja netin ihmeelliseen maailmaan. Onneksi käytössämme oli mukava majapaikka, jota voimme lämpimästi suositella.
 

Illan tullen sade loppui ja kävelimme Trogirin vanhaan kaupunkiin syömään. Etsimme Ruzmarin Restorania ja kun vihdoin löysimme sen sokkeloisilta kujilta, se oli jo sulkenut ovensa. Merellistä pizzaa teki mieli ja jäimme Pizzeria Kristianin terassille. Alkupalaksi tilasimme dalmatialaisen lautasen (juustoa ja leikkeleitä), jälkiruuaksi pienet juomat. Talo tarjosi toiset juomat, jotka joimme syntymäpäiväni kunniaksi (meni vielä toleranssiin). Palasimme kämpille pakkaamaan, perheen poika antoi passimme ja kertoi englanniksi, että vanhemmat ovat vielä ostoksilla.

Minun yhdeksäs Balkanin (8. Kroatian) reissuni on päättymässä. Sää on ollut varsin vaihteleva, mutta matka hieno. Hannu on pitänyt tämän vuoden lomansa, minun lähitulevaisuuden suunnnitelmat ovat täysin ilmassa, mutta keväällä on taas odotettavissa uusi, mielenkiintoinen reissu. Vannomatta paras, mutta Balkan kutsuu taas jonain vuonna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti