perjantai 16. lokakuuta 2015

Trogir, Čiovon saari

Aamulla oli aikainen herätys, kun lähdimme 7.35 katamaraanilla Splitiin. Tuuli oli yön aikana tyyntynyt ja taivas kirkastui. Saavuimme Splitiin niin aikaisin, että ehdimme 9.00 Trogirin bussiin. Perillä ostimme leipomosta burekit, jotka istuimme syömään rantapromenadin varrelle. Kävelimme "oikopolkua" kukkulan yli kohti majapaikkaamme, mutta valitsimme vahingossa pidemmän reitin. 

Löysimme Apartments Panorama Trogirin, jossa huoneemme olisi valmis vasta kahdelta. Jätimme tavarat emäntämme Jasminen huostaan ja kävelimme rantatietä eteenpäin ohi uimarannan, leirintäalueen ja kohti Okrugin venesatamaa. Istuimme rantakahvilaan oluelle aikaa kuluttamaan. Kotimatkalla kävimme kaupassa ja vietimme jonkun aikaa majapaikkamme pihalla, ennen kuin isäntäväki johdatti meidät siistiin, vastaremontoituun huoneistoomme. Jasmine toi meille tervetulojuomaksi pikkupullon yrttilikööriä (paikallista rakijaa). Harmi vain, että ulko-oven lukko ei oikein toiminut. Sitä korjatessaan isäntämme Frane lukitsi itsensä sisäpuolelle seuraksemme. Onneksi toiselta parvekkeeltamme on käynti naapurin parvekkeelle ja alas meneviin rappuihin, saimme avaimet ja pääsemme kulkemaan sitä kautta kotiimme. 

Tien toiselta puolelta lähtevät raput alas rantaan ja kävimmekin heti uimassa. Vesi oli yllättäen kylmempää kuin Hvarilla, vaikka oli aivan tyyntä. Suihkun jälkeen istuimme ilta-auringossa parvekkeella, ennen kuin lähdimme Trogirin vanhaan kaupunkiin syömään hyvät ateriat Fontana Kod Zesa -ravintolaan.

Jälkiruuaksi ostimme jäätelöt yhdestä monista kioskeista, ennen kuin palasimme tähtikirkkaan taivaan alla oikotietä Panoramaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti