sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Gonzar - Palas de Rei - Casanova 22,7 km

Seitsemältä oli vielä aivan pimeää. 7.20 laitoin valot päälle, kun ei sitä kukaan muu kehdannut tehdä. Aamiaisen söin Casa Molarissa. Munakasbocadillo sai taas leukaluuni sijoiltaan, juuri kun ne olivat asettuneet edellisen bocadillon jäljiltä.


Seitsemän kilometrin nousu Sierra Ligondelle (720 mpy) pisti taas hikoilemaan. Kymmeneltä taivas kirkastui ja aamukaste kimmelsi nurmikolla. Yhden kahvilan kohdalla pysähdyin rupattelemaan eilen ohittamani suomalaiskaksikon kanssa. Ajankuluksi käänsin ajatuksissani pikkukylien liikennemerkkejä: "Varokaa porttoja!" "Varokaa lestadiolaisia!" Mitä nuo sanat ikinä tarkoittavatkaan?


Palas de Rein kohdalla pidin juomatauon ja Ellenin neuvosta hain vaelluspassiini leiman Igresia Santiagossa. Sytytin samalla kirkossa kynttilän läheisilleni. 


Palas de Rein jälkeen matka jatkui taas mukavia polkuja ja metsäteitä pitkin. Ohitin toisetkin suomalaisnaiset, heidät tunnistin Haltian rinkoista. Olin päättänyt lyhentää loppumatkan 60 km:iin ja sen saavutettuani jäin Casanovan (jo nimenkin takia!) kunnalliseen albergueen. 


Kävin suihkussa ja pyykillä, sen jälkeen viimeksi ohittamani suomalaisnaisetkin saapuivat. Istuin aurinkoisella terassilla, kun minua aiemmin matkaan lähtenyt Ellen käveli ohi. Huusin hänet kanssani virvokkeelle. Hänen tavoitteensa tänään on saavuttaa 50 km Santiagoon. Alkoi olla polttavan kuuma eikä iltapäivälle ennustettu sadekuuro taida osua kohdallemme.

Alkumatkasta vasempaan kantapäähän tullut rakkula alkaa parantua hyvää vauhtia, mutta nyt jalkapohjaan on tullut uusi rakkula. Molemmissa jaloissa on yhden varpaan alapuolella pitkittäinen, lähes tulehtunut haava. Uusiin sukkiini oli jäänyt pienenpieni pala hintalapun muovisesta pidikkeestä. Huomasin sen vasta, kun toisenkin jalan varpaaseen tuli samanlainen haava ja pyykin jälkeen kaivamalla kaivoin sirun neuloksen joukosta. Oma vikani, mutta eikö hintalappua voisi kiinnittää sukkien varteen?


Patrik ja Hans asettuivat naapurikerrossänkyyn. Menin Taverna Casanovan terassille menu del dialle; tonnikalapiiras, muhevaa lammaspataa ja juustoa omenamarmelaadilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti