torstai 26. huhtikuuta 2018

Santiago de Compostela - Padrón 25,6 km (by bus 2,20€)


Seitsemän jälkeen sängyissä vielä kuorsattiin, osa oli tullutkin nukkumaan vasta kymmenen jälkeen. Minullahan ei ollut kiire, sillä olin yön kipuisina tunteina päättänyt antaa kuumottaville jaloilleni lepopäivän. Silti tuli käveltyä paljon kaupungin kivikatuja, bussiasema kun sijaitsee Santiagon toisella laidalla. Lippu Padróniin maksoi vain 2,20€ ja odotellessa join aamukahvit. Kaikki muut menivät samaan aikaan lähtevään Fisterran bussiin. Ehkä minäkin seuraavalla caminollani?


Padrónissa harhailin taas kaupungin katuja. Opaskirja ei kertonut, että kaupungissa on sekä joki että kanaali ja tietenkin etsin majapaikkaa kanaalin toiselta puolelta. Vihdoin löysin mukavan A Barca de Pedran. Pedra=kivi, tarinan mukaan Jaakob (tai hänen ruumiinsa) rantautui tänne kivilastin mukana. 


Barca de Pedra




12 eurolla sain pedin lakanoilla, peitolla ja froteepyyhkeellä. Riisuin vaelluskengät ranskalaiselle parvekkeelle tuulettumaan, vähensin vaatteita ja menin aurinkoiselle aukiolle kirjoittelemaan. Mukavan tuntuinen kaupunki! 


Kävin suihkussa ja siestalla, dormiin saapui toinenkin saksalainen mies. Tämä oli tullut fillarilla Muxiasta saakka.


O Alpendren
Viiden jälkeen lähdin etsimään opaskirjan ja respan Davidin suosittelemaa O Alpendrenia. Harmikseni hyvältä kuulostavaa menu del diaa ei enää tarjottukaan. Yleensähän niitä sai aikaisintaan iltaseitsemältä. Listalla olisi ollut chipironeja, mutta aloitin varoen tilaamalla ensin Alpendren salaatin. Piti jättää tilaa vielä kahville ja jäätelölle, mutta salaatti oli niin valtava, että siitä olisi riittänyt alkupalat neljälle. 


Kävelin vielä kaupungin kujia ja sillan yli Convento do Carme XVIII:lle, jonka tasanteelta oli hieno näkymä yli kaupungin.



Jäin lasilliselle Albergue Rossolin terassille, kun senkin onnistuin löytämään. Torstain kunniaksi tarjoilija toi myös annoksen äidin tekemää, chorizolla makustettua hernekeittoa (gigantes). Terassilla soi kirkonkellojen lisäksi mukavaa musiikkia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti