lauantai 28. huhtikuuta 2018

Caldas de Reis - Barros/San Amaro 13,4 + muutamat kilometrit edestakaiskävelyä

Porukat heräilivät jo kuudelta, minä nousin seitsemältä ja lähdin liikkeelle kahdeksalta. Taivas oli lähes pilvetön, mutta ilma vielä aamusta viileä. Aloin jo tottua camino-merkkien etsintään selkäni takaa. Siniset nuolet ohjasivat minua nyt oikeaan suuntaan (kohti Fatimaa). 


Läpi metsäpolkujen ja peltoteiden kävellessäni yritin löytää kahvilan, mutta reitin varrella oli vain katoksella varustettu automaatti, josta ostin makean kaakaon ja söin viimeisen kotoa asti kantamani myslipatukan. 


Albergue Portela
Albergue Portelaan olisi ollut lyhyempikin tie, mutta koska kaikki merkit jäivät selkäni taakse, kävelin sinne pidemmän kautta. 


Albergue Portela
Ketään ei ollut vielä paikalla, jätin rinkkani albergueen ja lähdin etsimään ruokapaikkaa. Kylällä oli tarjolla ainoastaan kirkollisia palveluja, oli käveltävä San Amaroon saakka. Istuin Don Pulpon aurinkoiselle terassille syömään mellevän kanaleivän.Kun palasin albergueen, siellä oli jo muutama muukin majoittuja, mutta ei henkilökuntaa. Varasin yhden alapedin, kävin suihkussa ja vein pyykit ulos kuivumaan. Myöhemmin maksoin majoituksen (7€) ja illallisen (8€). Hain jääkaapista euron oluen ja jäin pihalle seurustelemaan muiden asukkaiden kanssa. Alkoi sataa ripotella, kaikki ulkopöydät ja tuolit siirrettiin keittiö/olohuoneeseen yhteistä illallista varten.


Saimme kuumaa keittoa, salaattia ja perunamunakasta. Jälkiruokia oli kaksi; paikallista juustoa omenamarmeladin kanssa ja torttua tuoreiden mansikoiden kera. Saksalaiset seurustelivat keskenään, onnekseni sain vieruskavereiksi kaksi nuorta hollantilaisopettajaa, joiden kanssa voin jutella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti