sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

Bernkastel-Kues

Herätys oli aikaisin, joimme kotona aamukahvit ja Hannu heitti meidät kentälle. Finskin koneessa tapasin joogatunneilta tutun lentoemännän. Laskeuduimme aurinkoiseen Frankfurtiin ja siirryimme liityntäbussilla terminaali 1:een, josta junat lähtevät. Ostimme liput tunnin kuluttua lähtevään ICE-junaan ja kävimme syömässä täytetyt sämpylät. Junaliput maksoivat tuplaten enemmän, mitä olin netistä katsonut etukäteen.


Junanvaihto Mainzissa meni sujuvasti, mutta juna tuli kymmenisen minuuttia myöhässä. Se tiesi todella nopeaa vaihtoa Koblenzissa. Juoksimmekin Koblenzissa laiturille 9 ja hyppäsimme laiturilla seisovaan Saarbrückeniin menevään junaan. Vasta istuuduttuamme huomasimme olevamme väärässä junassa. Ei siinä mitään, pääasia oli, että juna pysähtyi Wittlichissä eikä kondarillakaan ollut mitään valittamista lipustamme. Wittlichissä odotimme bussia, jolla pääsimme Bernkastel-Kuesiin. Gastehaus am Sclossberg ei onneksi sijaitse ympäröivillä korkeilla rinteillä, vaan vanhassa kaupungissa ja pääsimme pian majoittumaan tilavaan kaksioomme.


Kevensimme vaatetusta ja lähdimme kävelemään vanhan kaupungin kukkia pursuaville kaduille.


Kävimme syömässä flammkuchenit ja palasimme kämpille hetken huilille. Sillä aikaa helle hieman helpotti.


Lähdimme kävelemään joenvarteen, istuimme yhden kahvilan terassille vielä oluelle ja jäätelölle. Kun kylillä kysyin tummaa olutta, yksi aasialaisperäinen tarjoilija ehdotti minulle vaalean oluen ja kokiksen sekoitusta. Suunnittelimme huomiseksi "karhunkierrosta", Bärensteigiä. Kämpillä avasimme kaikki ikkunat (ulkona edelleen +26). Oli kotoisa olo; mustarastas lauloi.
2 kommenttia: