lauantai 14. heinäkuuta 2018

Koblenz - viimeinen reissupäivä (ennen seuraavaa)

Yöllä oli satanut, mutta en kuullut sitä pihalla olevan suihkulähteen (?) lorinalta. Aamulla taivas selkeni, sääennuste lupasi +29 astetta. Tyhjensimme jääkaapin ja kävelimme rautatieasemalle jättämään rinkat säilytykseen.

Kevein kantamuksin palasimme keskustaan, ostimme jäätelöt ja kiertelimme viilennetyissä kauppakeskuksissa, ostamatta kuitenkaan mitään. Pari viikkoa 24/7 yhdessä ja olemme kuin vanha aviopari; täydennämme jo toistemme lauseita! Kävelykadulla soitteli indonesialainen poikabändi mukavaa musiikkia.

Arja kävi taidegalleriassa ostamassa lisää kortteja, minä istahdin terassille päiväoluelle. Parin dunkelin jälkeen vehnäolut ei maistunut miltään. Vaeltelimme helteisessä vanhassa kaupungissa varjopaikkoja etsien.

Myöhemmin iltapäivällä jäimme yhden sivukujan italialaisravintolan terassille syömään hyvät kanafileet. Olimme ostaneet junaliput varuiksi aikaisempaan junaan ja syötyämme kävelimmekin takaisin rautatieasemalle, josta juna Frankfurtiin lähti vain hieman myöhässä. Junamatkalla ihailimme vielä viimeisen kerran joenvarren näkymiä; pieniä kyliä kirkontorneineen ja ylhäällä kukkuloilla olevia linnoja/linnanraunioita. Kumpikin tyrmäsimme pitkät jokiristeilyt; veritulpan vaara ja tylsistyminen, jos ei pääse välillä kunnolla liikkumaan. Junassa ei toiminut ilmastointi ja Frankfurtia lähestyessämme taivaalle alkoi kertyä ukkospilviä.

Siirryimme taas lentokenttäbussilla Terminaalista 1 Terminaaliin 2 (se siitä currywurstista!) ja kävelimme läpi turvatarkastuksen. Kävimme taxfree-ostoksilla ja hakeuduimme lähtöhalliimme, jossa tapasin pitkästä aikaa Riikan. Näinhän se on, että reissunaiset kohtaavat kansainvälisellä lentokentällä! Laskeuduimme Vantaalle 23.00 ja mittari näytti +23. Hannu oli meitä vastassa ja istuin vielä hänen kanssaan kotiterassilla nauttien portterista ja viilenevästä yöilmasta. Luvassa on hellettä ainakin viikoksi.

Kiitos Arska tulkkauksesta, kartanluvusta ja mukavasta matkaseurasta! Olet sinnikäs ja reipas reissaaja.

Vaelsimme rinkat selässä merkittyjä reittejä (välillä vähän harhaillen) noin 140 km, lisäksi tuli kaupunkikävelyä joitakin kymmeniä kilometrejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti