torstai 19. heinäkuuta 2018

Helteinen Tallinna

Hannukin halusi vaihteeksi ulkomaille ja hän varasi meille Vikingin hotellipaketin ennestään tuttuun Three Crownsiin.


Menomatkan teimme Mariellalla, istuimme aurinkoisella kannella kauhistellen sinilevälauttoja.


Pööbel
Pääsimme heti majoittumaan hotelliin, jätimme laukun huoneeseen, kuoharin jääkaappiin ja suunnistimme Pööbeliin. Tilasimme oluet ja yhteisen "Party platen".


Kävelimme Hirveparkin kautta uudelle torille ja ostimme puoli kiloa mansikoita (2,50€). Palasimme vanhaan kaupunkiiin ja hotelliin mansikkakuoharille. Mietimme kuuminta kesäbiisiä, minun suosikkini oli tietysti Dannyn "Kesäkatu". Pelle Miljoonan "Moottoritie on kuuma" sai myös kannatusta.


BB Keller
Illalla kävelimme H.R. Mauruseen, jonka aukioloajat olimme etukäteen tarkistaneet netistä. Jo toisen kerran jouduimme lähtemään pettyneinä pois, tällä kerralla paikka oli suljettu henkilökunnan kesälomien takia. Käännyimme takaisin vanhaan kaupunkiin ja jäimme BB Kellerin terassille syömään.


Iltakahvit Vallibaarin terassilla.


Three Crowns Hotel
Loppuillan istuimme hotellin sisäpihalla, kuten monet muutkin hotellivieraat..

Aamulla satoi hieman vettä, eikä sade lakannut kokonaan kuin vasta iltapäivällä. Aamiaisen jälkeen lepuutimme huoneessamme puoleenpäivään saakka, jätimme laukun säilytykseen ja varustauduimme sateenvarjoilla. Kävelimme keskustassa ja Toompealla. Kadut olivat täynnä turistiryhmiä, ilmeisesti joltain isolta risteilijältä.

Terassikeli!
Pulcinella

Alkuperäinen ajatus oli käydä lounaalla Kalamajassa tai Telliskivessä, mutta emme viitsineet lähteä sinne sateessa, vaan menimme Pulcinellaan syömään simpukat, kanacaesarin ja yhteisen pizzan. Sillä aikaa sade loppui ja pääsimme kävelemään satamaan kuivin jaloin.


Aavelaiva


Mereltä nousi aavemainen sumu. Paluumatkan teimme Viking Expressillä, jonka kansilla on mukavat istuinryhmät. Harmi vain, että iltatuuli oli sen verran viileä, että laivan lähtiessä oli siirryttävä sisätiloihin. Helsingissäkin oli kuivaa ja lämmintä, Vantaalla oli satanut sen verran, että sadevesitynnyri oli aivan täynnä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti