tiistai 3. elokuuta 2021

Elokuun uudet suunnitelmat

 

Viron matkamme aikana Matti B. oli joutunut sairaalaan ja on hyvin huonossa kunnossa. Tuskin hän enää pääsee takaisin kotiin, hyvä jos kestää siirron Katriinan sairaalaan.

Elokuu alkoi sateisena ja helteet ovat ainakin hetkeksi hävinneet. Soili oli hoitanut hyvin terassikukkani, pihalla niitä ei enää ollutkaan, kuiva kesä on tehnyt tehtävänsä. Pääasia, että vaarin vanha kaktus voi puskan juurella hyvin. Sain sivulaukkuun tungettua Sadama Marketista Aperolin itselleni ja yhden Saaremaa vodkan. Keräsimme vähät mustaviinimarjat, ne riittivät juuri sopivasti liköörin tekoon. Kellarin jääkaappi on talven aikana tyhjentynyt, sulatin ja pesin sen, vaikka uusia hilloja tai hyytelöitä ei olekaan tiedossa. Toivottavasti saamme naapureilta omenia viinin tekoon.

Parin viikon päivittäisten oluiden ja hyvien ruokien jälkeen on taas ryhdistäydyttävä ja aloitimme omat päivittäiset lenkkimme. Viikonloppuna grillasimme kanaa ja kasviksia, mutta sateiden alettua söimme kalaa ja salaatteja. Kesäkeitto on korkealla toivelistalla.

Päivitimme allakat ja totesimme, että paljon kesän suunnitelmista on vielä toteuttamatta, vaikka paljon ollaan ehdittykin tehdä. Tikkurilan Patio on edelleen kokematta, maanantaina siellä olisi ollut ulkoleffa, mutta sää viileni ja elokuvankin olemme jo nähneet. Päässäni ratas pyörii vinhasti, kun uusia matkaideoita pulpahtelee niin kotimaahan kuin Viroonkin. Pääsin rakkaan harrastukseni pariin; suunnittelemaan seuraavan matkan reittiä. Oman matkani! 

Hannu kuvitteli, että kesä ja kärpäset ovat jo ohi tältä vuodelta ja poisti ötökkäverhon ulko-ovesta. Ei mennyt kuin hetki, kun pörriäiset löysivät sisälle. Kaivoin kaapin kätköstä vanhan pitsiverhon, jonka ripustimme oviaukkoon. Verantakin valaistui kummasti.

Ravintola Tammisto

Torstaina oli minun siivousvuoroni, kokki sai vapaapäivän ja kävimme Ravintola Tammistossa lounaalla. Jee, lettupäivä! Samalla teimme tarpeelliset ostokset; minulle uudet vaelluskengät ja sadeviitta, Noelin synttärilahja ja ilmatiiviitä säilytyspusseja moottoripyöräilyyn.

Kerava
Perjantaina oli hyvä pyöräily- ja grillauskeli ja polkaisimme Keravan Taiteen kotitaloon katsomaan purkutaidetta. Hieno näyttely, taas kerran! Ihanaa, kun illat pimenevät ja viilenevät. Alkaa olla kynttilöiden, ledivalojen ja villasukkien aika! Napsautimme kylppärin lattialämmityksen päälle, mutta täkit saivat vielä jäädä vinttiin.

Kesän kirjoja:

Alex Schulman "Polta nämä kirjeet". Kirjailija yrittää selvittää omaa äkkipikaisuuttaan sukunsa tarinan - lähinnä isovanhempiensa - kautta. Arkistoista löytyykin paljon materiaalia kirjailija-isoisästä, mutta salaisuudet alkavat aueta mummin ja tämän rakastetun kirjeenvaihdon kautta.

Ilppo Vuorinen "Seili - elon kirjoa". Pätevä ja mielenkiintoinen kirja Seilin saaresta. Harmi, etten saanut kirjaa luettavaksi ennen matkaa Seiliin.

Aki Cederberg "Pyhä Eurooppa".


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti