sunnuntai 22. elokuuta 2021

Herjava - Haapsalu 7,5 km

Yöllä ei kuulunut mitään ääniä, 7.30 naapuri kävi suihkussa ja lähti autollaan pois. Ulkona satoi. Maksullisen aamiaisen olisi saanut tilauksesta, mutta minulla oli mukanani leipää, maksapateeta ja eilen ostamaani juotavaa jogurttia. Isäntä tarjosi kahvit, kun hain evääni alakerran jääkaapista. Haapsalun suunnassa oli tummia pilviä, minulla ei ollut kiire ja annoin itselleni aikaa yhteentoista asti miettiä, miten pukeutua. Sää kirkastuikin, enkä sittenkään pukenut päälleni tuulitakkia, joka on kulkenut mukana käyttämättömänä. Jouduin riisumaan verkkatakinkin pois, kun aurinko alkoi lämmittää. Koko matkan majapaikastani Haapsaluun saakka sain kävellä kevyenliikenteenväylää. Jos ei ensimmäistä, niin ainakin tällä reissulla viimeistä kertaa. Tulikin mieleen, että joskus voisi moottoripyöräreissulla majoittua Käbi Külalistemajaan, tai autolla ja ottaa fillarit mukaan. Tasaista pyörätietä voisi hurauttaa fillareilla Uuemõisaan kaupoille, majatalon lähellä on kruusialainen ravintola ja savukanaa myyvä paikka. 

Uuemõisa

Hidastelin ja yritin venyttää viimeisiä kilometrejä. Seuranani vanha kunnon Carlos Santana, Steve Ray Vaughan ja Shakira, jonka lattarit laittoivat taas jalkoihin vipinää. Alkoi sataa uudelleen, puin releet taas itseni ja rinkan suojaksi. Loppumatkalla oli kaunis keli.  Noin kilometri ennen Haapsalun keskustaa tunsin yhden varpaankynnen liikahtavan ja iski sietämätön kipu. No ei voinut parempaa paikkaa valita! Istuin bussikatokseen löysäämään trekkareiden nauhoja, noukin mukaani jonkun portinpielestä omenan ja kävelin hiiviskellen Postikadulle. 

Meillä oli treffit tutussa Taksi Pubissa, mutta se onkin tänään suljettu. Kävelin majapaikkaamme, jonka emäntä tai siivooja oli viestittänyt, että hän yrittää saada sen valmiiksi yhteen mennessä. Tasan yhdeltä kävelin portista pihapiiriin ja löysin avaimen uuteen kotiimme. Riisuin rinkan eteiseen ja astuin hurmaavaan asuntoon. Taloa ympäröi vehreä piha omenapuineen ja terasseineen. 

Posti 19 Apartment
Kävin suihkussa ja lähetin Hannulle viestin, että haen kaupasta oluet jääkaappiin kylmenemään, kävelkööt suoraan bussipysäkiltä tänne. Olimme molemmat olleet vähällä ruualla ja lähdimme lähes samantien syömään. Harmiksemme Kärme Küülik meni aikaisin kiinni ja on huomenna kokonaan suljettu. Kävelimme Karjakadun Talumehe Körtsiin syömään jaettavia alkupaloja; valkosipulileivät juustodipillä, salaattia grillatulla kanalla ja vuohenjuustosalaatti. Haimme uudesta Maximasta iltaviinin ja aamiaistarpeet. Nyt ostin kananmuniakin, kun meitä on kaksi niitä syömässä ja kunnollinen keittiö käytössä. 
 
Talumehe Körts

Varpaani näyttävät tällä hetkellä siltä, että olen käynyt Mt. Everistillä ja palelluttanut ne. No, kynsiähän riittää,  onneksi ovat uusiutuva luonnonvara.

Laskimme yhteen kävelemäni kilometrit; 130 + kaupunkikävelyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti