maanantai 23. elokuuta 2021

Haapsalu

Postitien remontin ansiosta sillä ei ole autoliikennettä lainkaan, ja tietyötä tehdään Postin toisessa päässä, joten meillä oli hiljaista ja saimme nukuttua hyvin. Nousin aamulla keittämään kahvia ja kananmunia.

Kuursaal Haapsalu
Fra Maren Thalasso-kylpylä aukeaisi vasta yhdeltä, joten emme pitäneet mitään kiirettä. Lähdimme kävelemään rantatietä Väike Viikin ympäri.
 

Kuursaal Haapsalu
Väike Viik

Haapsalu on kaunis kaupunki, pikkuteiden varsilla on vanhoja puutaloja ja upeita pihoja. Ja kukkia!

Pääsimme yhdelta kylpylään (2 × 10,50€). Kokeilimme kaikki altaat ja saunat, joista parhaat löylyt irtosivat +90-asteisesta.

Postikadun remppa
Kotimatkalla haimme Rimistä croissantit lounaaksi ja pysähdyimme Taksi Pubin terassille saunaoluille. Olin ripustamassa pihalla uikkareita ja pyyhkeitä narulle kuivumaan, kun isäntä ilmestyi naapurista juttelemaan kanssani. Olivat olleet Peipsijärvellä viikonlopun vietossa.
 
Taksi Pubi
Torkuimme päikkärit, kunnes oli aika lähteä illalliselle, yhteisestä sopimuksesta taas Talumehe Körtsiin (Viljelijän Taverna). Olimme etukäteen katsoneet, mitä valitsemme listalta. Harmi vain, että kummankaan pääruokaa ei saanut keittiöstä. Kakkosvaihtoehdot olivat niin täyttäviä, että pyysimne luvan ottaa mukaamme talonviinin, joka osoittautui makeaksi omenaviiniksi (hyvää, kuin sherryä, mutta nyt ei uponnut).

Talumehe Körts
Päivän kävelykilometrejä kertyi 10, tein ne flipflopeilla säästääkseni varvasraukkojani. Kun pimenevässä illassa istuin keittiönpöydän äärellä kirjoittamassa, ikkunasta paistoi lähes täysikuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti