tiistai 3. huhtikuuta 2018

Sakari (jr.) urheilee

Sakari jumppaa
Alivuokralaisemme Sakari-orava on ahkera liikkuja. Se juoksee, kiipeilee, loikkii ja jumppaa. Hannu ripusti lintulaudan pihakoivumme alaoksalle, mutta ilmeisesti liian lähelle runkoa. Sakari - tai joku sen poikasista - ylettyi syömään laudalta siemeniä, kun se piti takajalkojaan vasten koivua ja kurotti etutassuillaan lintulaudalle. Häntä piti yllä tasapainoa nojaamalla puun runkoon. Kun lintulauta siirrettiin kauemmas rungosta, en enää nähnyt Sakaria siellä ruokailemassa, mutta Rudolf von Rusakko istui pihalla syömässä maahan pudonneita siemeniä. Rudolf on niin kookas, että se taatusti yltäisi lintulaudalle nousemalla takajaloilleen.

Sakari hiihtää?
Pääsiäismaanantaina iski Vantaallekin takatalvi ja jäljistä päätellen Sakari otti sukset käyttöön lähtiessään pehmeässä lumessa ruuan hakuun.

Eräänä iltana en saanut unta, kun seurasin ulkovalon syttyvän ja sammuvan useamman kerran. Nousin ylös katsomaan ikkunasta ja mitä näinkään; sarvipäinen metsäkauris seisoi pihalla syömässä linnunsiemeniä! Sana kulki ja sunnuntaiaamuna niitä oli pihallamme jo kolme.Huhtikuun kirjat:
Rachel Joyce "Harold Fryn odottamaton toivioretki"

Eowyn Ivey "Lumilapsi"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti