sunnuntai 12. toukokuuta 2019

Ponte de Lima - Barcelos. Nyt alkoi loma!

Ponte de Lima
Loma tai ei, olin taas hereillä jo kuudelta. Porukat heräilivät pikku hiljaa, rasvasin jalkani ja pakkasin tavarani. Vasta seitsemältä soivat viereisen kirkon kellot. Parvekkeen ovet olivat auki ja sieltä näkyi auringonvalon lisääntyminen. Nuori saksalaistyttö kertoi ihailleensa maisemaa sängystään aamunkajosta alkaen. Hyvästelin hauskat tanskalaiset (äiti ja tytär?), jätin osan vanhoista vaatteistani ja hyvin palvelleet Salomonit albergueen ja kävelin sillan yli keskustaan.

Ponte de Lima
Jäin kahvilaan aamiaiselle, sain mm. aivan ihanan vastapuristetun appelsiinimehun. Turisti-info ei ollut vielä auki, kävelin kartan ja paikallisen rouvan neuvomana bussipysäkille, missä ei ollut minkäänlaista infoa. Vieressä päivystivät taksikuskit. Palasin takaisin keskustaan, jonka kadut olivat täyttyneet sunnuntai-markkinoista. Kävin yhden hotellin respassa kysymässä neuvoa, sillä kaupungin wifi ei taaskaan toiminut. Tytön mukaan busseja ei sunnuntaisin kulje, mutta bussiasema on jossain kauempana, ehkä osaavat siellä neuvoa paremmin. Kävelin takaisin taksien luokse, Rome2Rion mukaan taksikyyti Barcelokseen maksaisi alkaen 23€, kuski pyysi 35€.

Barcelos
Aloitin lomani siis taksimatkalla Ponte de Limasta Barcelokseen. Kuski esitti jotain Räikköstä ja kiinnitin vyölaukun uudelleen itseeni. Jos suistumme jossain kurvissa ulos, tietävät ainakin kuka olen. Vähän ennen Barceloksen keskustaa jäin kyydistä. Mittari näytti 45€, mutta kuski piti kiinni diilistämme ja ilmoitti hinnaksi 35€.

Löysin In Barcelos Hostel & Guest Housen, olisin päässyt hetken kuluttua majoittumaan, mutta tein vain sisäänkirjautumisen, jätin rinkkani hostelliin ja lähdin takaisin keskustaan. Tämäkin kaupunki oli täyttynyt sunnuntai-markkinoista. Keskustan läpi ajoi varmaan 300-400 moottoripyörää, joukossa myös mopoja, skoottereita ja muutama kunnon matkapyöräkin.

Templo do Bom Jesus
Hain Templo do Bom Jesus -kirkosta leiman passiini, juuri ennen kuin kirkonkellot alkoivat lyödä 12 kertaa.

Cafe Santiago
Istuin Cafe Santiagon terassille lounassalaatille ja juttelin samalla nuoren saksalaismiehen kanssa. Hän oli matkalla Santiagoon ja kyllä, hän oli muistanut lähettää äidille äitienpäiväonnittelut.
 
In Barcelos Hostel and Guest House

In Barcelos Hostel and Guest House
In Barcelos Hostel and Guest House
Kävelin takaisin Barcelos Hosteliin ja sain 8h-dormin (vielä) yksin itselleni. Neljän viikon aikana olin majoittunut mukaviin albergueihin ja hostelleihin, mutta tämä oli kyllä huippuhieno. Liinavaatteet, filtti, pyyhe, dormissa oma kylppäri ja parveke. Sängyssä oli lukuvalo ja verhot, mitkä vetää halutessaan eteen. Aamiainen sisältyy hintaan (21€) ja aamiaishuoneestakin oli uloskäynti parvekkeelle. Oleskelutilojen (kahdessa kerroksessa) välissä oli lasilattia.

Kun lähdin uudelleen ulos, kehuin respan nuorelle henkilökunnalle, että tämä on kyllä paras käymäni hostelli. He kuuntelivat silmät pyöreinä, kunnes sanoin "Muito bom". Vasta sitten he ymmärsivät puhetulvani kehuksi ja puhkesivat hymyyn.

Muuten mukavaa väkeä, mutta vähän ovat jäykkiä
Mittari näytti vielä +28, istuin Sabor Cremoson terassille varjoon lasilliselle ja kirjoittelemaan. Ei ollut vielä ruoka-aika, mutta minulla alkoi olla taas nälkä. Tilasin päivän toisen salaatin. Ohi ajoi vielä muutamia vanhempia ja hitaampia moottoripyöriä. Yksi oli saman näköinen kuin Hannun projektipyörä. Edelleen oli hitokseen kuuma, yksi mittari näytti +33. Palasin hostelliin suihkuun. Olin lepäämässä, kun sain seuraa puolalaisesta Annasta. Hän aloittaa huomenna vaelluksensa täältä, sllä hänellä on vain 11 päivän loma käytettävänään. Hän oli lähtenyt reissuun vain ystävänsä neuvoilla ja oli kovasti kiinnostunut opaskirjastani. Voi voi, hänellä on huomenna luvassa lähes 40 kilometrin vaellus Ponte de Limaan ja seuraavana päivänä se jyrkkä ylämäki 400 metriin. Lisäksi luvassa on todella helteinen sää. Anna lähti tutustumaan kaupunkiin ja minäkin ulkoistin itseni vielä illalla. Jätin opaskirjani näkyville, jos Anna haluaa tutustua siihen.

Vieläkin oli hikisen kuuma. Istuin varjoon kirjoittelemaan ja söin hyvän tostamistan. Anna oli jo sängyssään verhojen takana, muita ei sitten dormiin tullutkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti