perjantai 3. toukokuuta 2019

Porto - Lavra, Angeiras (Camping Angeiras Orbitur) 22,5 km

Porto
Hyvä aamiainen (mm. pannaria ja tuoretta hedelmäsalaattia!) oli tarjolla vasta kahdeksalta. Olin valmiina lähtöön, 8.30 laskeuduin Douron varrelle ja lähdin kävelemään kohti Matosinhosia.


Kaupunkia ja kovaa asvalttia/kivetystä riitti kilometrikaupalla, vasta Matosinhosin sillan jälkeen alkoi mukava, laudoitettu reitti. Oli ensimmäinen päivä ilman laastareita! Vatsaa kiersi, kävin kahvilla, mutta vessassa käyntikään ei auttanut, ilmeisesti olin juonut liian vähän vettä. 


Oli niin tuulista, että puin jo kertaalleen riisumani takin päälleni, en halunnut mitään kurkunpääntulehdusta. Memóriassa pysähdyin oluelle rantabaariin. Alunperin suunnittelin jääväni Casa Velhaan, mutta kovasta vastatuulesta huolimatta kävely sujui joutuisasti ja jatkoin Lavraan, Angeirasin pieneen kalastajakylään.


Angeiras

Lina and our cottage
Reittimerkit (jotka löysin aamulla vasta Matosinhosissa) johdattivat minut Camping Angeiras Orbituriin. Perässäni respaan käveli saksalainen Lina ja saimme yhteisen pikkumökin (11€/hlö). Yksittäistä mökkiä ei saanut, koska vaeltajia on jo nyt niin paljon. Saimme omat huoneet, jääkaapin ja terassin kalusteineen sekä kaikki leirintäalueen ja viereisen ravintolan palvelut. En ollut syönyt mitään, jätin Linan terassille syömään omia, mukanaan kantamiaan kasviksia ja kävelin ravintolaan. Lounasaika oli jo päättynyt, mutta sain lämpimän juustoleivän.


Kävin suihkussa, pyykit jätän huomiseen, kun en ollut tuulessa hikoillut. Minimarketissa ei myyty pieniä viinipulloja, ostin spumanten ja laitoin sen jääkaappiin viilenemään. Nukuimme päikkärit ja otimme sen jälkeen terdellä aperitiivit. Kun menin ravintolaan illalliselle, tarjoilija kysyi, olenko pyhiinvaeltajia (edullisempi hinta). Vastasin kysymällä, haluaako hän nähdä jalkani. Ei halunnut. Syötyäni keiton ja pikkukalat palasin mökkiimme ja otimme viimeiset kuoharit ennen iltatoimia. Meren läheisyys teki ilmasta kostean ja kolean. Toivoin, etten yöllä tarvitse vessaa, se on aivan liian kaukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti