sunnuntai 26. toukokuuta 2019

Camino Portugués, part oneTehtävä suoritettu! Kuten etukäteen suunnittelin, jätin Espanjan seuraavaan kertaan ja vaelsin pitkin poikin Portugalia. Etelän jätin suosiolla muiden käveltäväksi ja aloitin vaellukseni Lissabonista kohti Portoa. Sieltä jatkoin yhden lepopäivän jälkeen rannikkoreittiä lähelle Espanjan rajaa, Valençaan ja palasin keskireittiä kohti Portoa. Vaellukseni lopetin Ponte de Limaan, alkoikin olla jo liian helteistä. Lomalomaa vietin Barceloksessa, Portossa ja viimeisen viikon Hannun kanssa Sintrassa, Colaresissa ja Lissabonissa. Käveltyä (ja pyöräiltyä) tuli silloinkin, mutta ilman rinkan painoa harteilla. Hieno reissu!

Varustelussa luotin edellisten caminojen pakkauslistaani, tosin nyt otin mukaan vain yhdet 2/3-pituiset trikoot. Enemmän tuli kuljettua pitkissä housuissa, sillä reitti kulki usein joko ruohikossa tai risukoissa. Ainoat turhaan rinkassa kulkeneet vaatteet olivat käsineet ja tuubi, joita en tarvinnut kertaakaan, mutta eiväthän nuo paljon painaneet tai tilaa vieneet. Laastarit loppuivat taas kesken, Buranat sentään riittivät. Mukana kulkevaa pokkaria revin sitä mukaa pienemmäksi, kun sain sitä luettua. Muistivihko tuli kirjoitettua täyteen ja sainkin uuden reissukaveriltani Linalta.

Vaelluksessa hienointa oli taas huomata, että kunto on kohdillaan. Ensimmäisten rakkuloiden parannuttua kävely sujui hyvin, eikä rinkan painoa enää juuri huomannut. Yksin kävellessä ehtii miettiä omiaan ja keskittyä nauttimaan ympäröivästä luonnosta. Tutustuin taas upeisiin vaeltajiin. Näin Portugalia monelta kantilta ja entisestään vahvistui tunne, että se on "minun maani".

Loppulaskelma. Kilometrejä kertyi 581 + kaupunkikävelyt ja harhailut. Yhden siirtymän tein junalla, vaelluspäiviä tuli kaiken kaikkiaan 25, joten keskimääräinen päivävaellus oli 22 kilometriä. Juuri sopivasti minulle.

Jos kaikki menee hyvin, aion ensi keväänä jatkaa Camino Portuguésia Portosta (keskireittiä) Santiagoon ja sieltä Finisterraan. Sen jälkeen voisimme viettää yhteisen loman Espanjassa. Valmiina on jo parikin sunnitelmaa (jotka nyt jäivät käyttämättä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti