torstai 30. toukokuuta 2019

Kazimierz ja vanha kaupunki, sadetta ja shoppailua

Jätin yöksi kaksi kattoikkunaa auki ja nukuin tosi hyvin johonkin kuuteen saakka. Torkutin itseäni kahdeksaan, kävin suihkussa ja valmistin meille aamiaisen. Sofia nukkui pisimpään, taitaa vieläkin olla vähän kipeä. Jätin tytöt aamutoimiinsa ja kävelin vanhaan kaupunkiin.

Black Duck
Minä - maailman surkein shoppailija - ostin itselleni hassut intialaiset lökäpöksyt ja kauniin pellavatunikan. Jatkoin kävelyäni Kazimierziin, eksytin itseni sen kaduille ja kujille, kunnes alkoi sataa ja palasin vanhaan kaupunkiin. 

Singer
Sataa!
Piwiarnia Kraków
Piwiarnia Kraków

Viime kesänä meidän kantapaikaksemme muodostui Piwiarnia Kraków, koska se oli viimeinen/ensimmäinen kapakka majapaikastamme katsoen. Muistin sen hyvän salaattivalikoiman ja istuin lasitetulle (se lasitettiin kesäkuussa, kun telkkarista seurattiin jalkapallon MM-kisoja) terassille lämpimälle kanasalaatille. Naapuripöydässä puhuttiin Øystein & Rune -kieltä (Teemalta tuttu sarja) ja miesten lähtiessä pois oli pakko kysyä, ovatko mahdollisesti norjalaisia. Jaa-a, olivat.
Tytöt olivat jo kotiutuneet tossut märkinä, Sofia parka. Kävin uudelleen suihkussa, vaatteet päällä, niin tuli nekin pestyä. Kuivaaminen on vähän heikkoa, kun patterit ovat kylmiä eikä kylppärissä ole lattialämmitystä. Onneksi on riittävästi vaihtovaatteita mukana. Tytöt eivät tosin ole ottaneet vaihtokenkiä mukaan, pitääkö mummun lainata omiaan?

Kawiarnia Stare Mury
Sofia ei halunnut lähteä illalla enää mihinkään, Anna jäi hänen seurakseen ja he totesivat syövänsä omia eväitään. Kävin "ankkapaikassa", mutta sinne olisi pitänyt olla pöytävaraus (taisimme joulukuussa päästä tuurilla sisään). Ehkä sitten huomenna lounasaikaan? Vanhan kaupungin torille viritettiin esiintymislavoja ja äänentoistolaitteita. Bileet viikonloppuna? Alkoi sataa ja kävelin kantikseemme Stare Muryyn, joka sekin oli täynnä. Jäin lämmitetylle terassille ja tilasin savujuustoa karpalohillolla ja sienitäytteiset pierogit (pelmenit). Aivan liikaa yksin syödä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti