lauantai 18. toukokuuta 2019

Kävellen Praia das Maçasiin ja Azenhas do Mariin

Aldeira da Praia
Onneksi emme tilanneet aamiaista, sillä nukuimme yhdeksään saakka. Oli taas pilvinen aamu. Lämpöä kuitenkin riitti ja söimme aamupalan patiolla. Päiväkävelyllä suuntasimme Azenhas do Mariin. Matkalla pysähdyimme tutustumaan uuteen Aldeia da Praiaan. Tarjolla oli majoitusta, joogatunteja, marketti kahviloineen, pizzeria, olutpubi ja lapsille leikkipiha.

Poikkesimme myös kylän kauppahalliin. Jatkoimme Praia das Maçasiin. Oli liian aikaista lounaalle ja kävelimme Azenhasiin kuvaten samalla alapuolella olevia surffirantoja.

Blue Caffe
Käännyimme takaisin Maçasiin ja jäimme olusille niin ikään uuteen Blue Caffen terassille.

Ristorante Don Mangiare
Olemme olleet täällä kolme kertaa, syöneet aina Ristorante Don Mangiaressa ja aina samat sapuskat (vaikkei Hannu sitä muistakaan); merellinen salaatti, anjovispizza ja cavasangria.

Taivas selkeni ja tuli lämmin. Kotimatkalla vastaantulijat tervehtivät ystävällisesti ja koirat pysähtyivät rapsuteltaviksi. Yhtäkkiä minulle tuli ikävä, ei kotiin, vaan jo nyt ikävä takaisin Portugaliin. Poikkesimme Aldeia da Praian markettiin ostamaan aamupalat ja iltaviinin.

Suihkun ja pyykin jälkeen nukuimme päikkärit. Lähdin biokauppaan ostamaan jogurttita, kun museoratikka kolisteli päätiellä ohi ja minulle tuli kiire hakea puhelin kämpiltä. Jäin tien varteen odottamaan sen paluuta. Kaupasta oli jo marjat myyty loppuun (suljettu huomenna), ostin vain jogurtin ja tarjosin 10 euroa. Vaihtokassa oli ilmeisesti jo kuiva, rouva otti kolikkoni ja totesi, että maksan loput sitten seuraavalla kerralla. Portugalissa yleensäkin pyöristetään hinnat alaspäin ja ollaan tyytyväisiä, jos saadaan hiluja kassaan.

O Meu Canto😘

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti