tiistai 28. toukokuuta 2019

Tämä tuli niin äkkiä; Krakova!

Apartment na Poddaszu
Apartment na Poddaszu
Ei kuitenkaan minään yllätyksenä, sillä varasin matkan jo aiemmin keväällä tytöille synttärilahjaksi. Mutta turhan vähän päiviä ehdin viettää kotona Portugalin matkan jälkeen. Syynä taas Norwegianin edullisimmat lentopäivät (menolento 25€/lippu).

Hannu heitti meidät aamulla kentälle, lento sujui aikataulun mukaisesti ja mukavasti. Sofiaa tietysti harmitti huono nettiyhteys. Kentältä siirryimme junalla (9zl/lippu) keskusrautatieasemalle ja sen jälkeen alkoi minun johtama kävelykierros. Olin unohtanut ladata Krakovan kartan puhelimeeni ja lähdin kaksi kertaa (!) väärään suuntaan, ennen kuin päädyimme vanhan kaupungin tutuille kaduille. Asumme samalla suunnalla kuin me vuosi sitten, joten sinne suunnistaminen oli helppoa, mutta sen oikean kadun löytymistä haittasivat tietyöt. Onneksi rouva malttoi odottaa meitä, vaikka hänellä alkoikin olla jo kiire töihin. Ihanan ullakkohuoneiston saimmekin, tytöt ottivat makuuhuoneen haltuunsa, minä voin nukkua olkkarin leveällä sohvalla. Keittiö on hyvin varusteltu ja kylppäri todella tyylikäs. Eikä hintakaan ole paha; 225€/5 yötä ja meitä on sentään kolme. Suuri suositus!

Trattoria Soprano
Kävimme suihkussa ja vein tytöt tuttuun Trattoria Sopranoon pizzalle. Tarjosin ne korvaukseksi askelmittarin isoista luvuista. Anna tarjosi jälkkäriksi jäätelöt, mutta siinä tuli joku häslinki, hän jäi itse ilman jädeään ja joku muu maksoi meidän tötteröt.

Teimme kävelykierroksen vanhassa kaupungissa ja heppatytöt kävivät taputtelemassa Krakovan konit. Palasimme kaupan kautta kämpille iltapalalle ja huilimaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti