keskiviikko 14. heinäkuuta 2021

Paavolan tammi ja Vallisaari

Ajelimme maanantaina DragStarilla Lohjalle. Kävimme Suvilla pullakahvilla, sain laskettua lapset ja Noelin puuttuvat hampaat. Kaikki ipanat ovat viime näkemältä kasvaneet niin kovasti, ettei kukaan enää halua mummun syliin. Kävimme katsomassa äitiä, joka torkkui sängyssään helteen uuvuttamana.

Paavolan tammi
Paavolan tammea on hehkutettu nyt jokaisessa Lohja-mainoksessa ja luonto-ohjelmassa. Niin monta kertaa kun minäkin olen nuorena fillaroinut Lohjansaareen erilaisilla kokoonpanoilla, ei meidän aikanamme kukaan puhunut mistään tammesta. Luultavasti se on joku viime vuosien juttu, mutta pitihän se meidänkin käydä kuvaamassa. Ajoimme Lohjan kalkkitehtaan (entisen) tehdasalueen läpi. Minä kun luulin että siellä on portit kiinni, mutta maps ehdotti tätä reittiä. Lapsena asuimme aivan tehdasalueen vieressä ja kavereiden kanssa kävimmekin usein veturitalleilla, kunnes pääsy sinne kiellettiin. Vetosin vaariini, joka oli Tytyrin kalkkikivijunan lämmittäjä.... Ajoimme Kukkukallion alapuolelta Lasitehtaalle ja sieltä Lohjansaarentielle. Onhan se komea tammi, vielä parempia kuvia olisi saanut, jos olisi malttanut odottaa iltahämäriin. Jätimme Alitalon viinitilan väliin ja posotimme vaihteeksi Siuntion ja Veikkolan mutkaisia teitä pitkin kotiin.
 
Helsinki
Tälle kesälle oli suunnitelmissa lähteä piknikille Suomenlinnaan tai Vallisaareen. Koska Helsinki Biennaali on syyskuun loppuun asti Vallisaaressa, lähdimme keskiviikkona sinne. Lauttalippuja emme varanneet etukäteen, vaan ostin ne netin kautta, kun jo istuimme kauppatorin laidalla. Näin varmistimme, että pääsemme haluamamme lautan kyytiin.
 
Dafna Maimon: Indigestibles 2021
Kaikkia taideteoksia emme nähneet, joihinkin (sisätiloihin) oli liian pitkä jono ja videoesitykset jätimme pääosin väliin. Nähtävää riitti muutenkin, yksi tai kaksi taideteosta on tällä hetkellä suljettuna. 
 
Tadashi Kawamata: Vallisaaren majakka 2021
Tuomas A. Laitinen
Laura Könönen: Ei taivasta rajana 2021
Birit & Katja Haarla, Outi Pieski: Guhte gullá
 
Margaret & Christine Werthelm: Virkattu koralliriutta
Vallisaari, näkymä Suomenlinnaan
 
Vallisaari
Näyttely oli kaikenkaikkiaan näkemisen arvoinen ja Vallisaaren metsäpoluilla pääsi välillä varjoon kävelemään. Plussaa oli myös vesipiste, josta sai täytettyä juomapullonsa jääkylmällä vedellä. Tänne voisi tulla toistekin, vaikka loppukesällä, kun ei ole enää niin kuuma. Palasimme meno-paluulipulla kauppatorille.
 
Tuomiokirkon krypta
Ola Kolehmainen
Kävimme katsomassa myös Tuomiokirkon kryptan näyttelyn, joista Ola Kolehmaisen valokuvakollaasin olenkin nähnyt (HAM:ssa tai Taidehallissa) jo aiemmin. Kryptassa oli ihanan viileää ja sen kahvilassa olisi voinut syödä hävikkiaterian tai nauttia pullakahvit, mutta menimme JuFuun syömään sushit. Oluet joimme vasta kotiterassilla.
 
JuFu
Minulla oli runsaasti suunnitelmia heinäkuulle ja paljon olemmekin pyörineet erilaisissa paikoissa, mutta paljosta on luovuttava tai jätettävä elokuulle. Suomenlinnan piknik tulikin jo mainittua, lisäksi on käytävä katsomassa Tikkurilan Patio ja fillaroitava Viikin terassille, poljettava Tuusulanjärven ympäri ja löydettävä Håkansbölen kartano (sielläkin pyöräilin ainakin tunnin ihan hoodeilla, löytämättä lainkaan kartanoa). Tammisaari-Hanko voisi olla loppukesän moottoripyöräreissun kohde, jos edullinen majapaikka löytyy. Ateneumin Repin-näyttelyyn on vielä pitkät jonot, sekin jää loppukesään. Emmekä vieläkään ole käyneet fillarilenkin yhteydessä isolla kirkolla Kahvitupa Laurentiuksen pizzoilla. Tosin Hannu tekee niin hyvää Pizza Napolia, ettei tarvitse muiden tekemiä välttämättä syödä.
 
Hyvä että otettiin jo kesäkuussa konjakit alle sadan päivittäisen koronatartunnan kunniaksi. Nyt huidellaan taas liki 400:ssa. Virossakin tilanne on parempi, siis sinne!

Kesän kirjoja:
 
Jeffrey Eugenides "Oikukkaat puutarhat". Olen huomannut, että novellikokoelmat ovat mainiota kesäluettavaa. Ei tarvitse muistaa, mitä viimeksi luki, kun aloittaa seuraavan novellin lukemisen. Nautittavaa luettavaa, kesäisen kepeitä, silti mieleenpainuvia novelleja. Hieno kirja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti