torstai 4. toukokuuta 2023

Jarilla - Aldeanueva del Camino 11 km

Joku naapuri yski koko yön (ei minkäänlaista äänieristystä), välillä niin kovin, että yökkäili vessassaan. Arvatenkin joku rekkamies, jonka kannattaisi lopettaa tupakointi. Heräsin kuuden jälkeen, vaikka minulla ei ollut kiire minnekään. Pakkasin rinkan ja join pikkukahvin alakerran baarissa. Tarjolla ei ollut tortillaa, ainoastaan makeita pullia. Sedät kyselivät rinkkani painoa ja toivottivat "Buen camino!" kun lähdin menemään. Ilma oli raikas yöllisen sateen jäljiltä ja luonto tuoksui hurmaavasti. Annoin kahden pitkän (hollantilaisen?) miehen kulkea edellä ja hidastaa vauhtiani, etten taas lähtisi laukalle. Jatkoin vaellusta pitkin Camino Naturalia, joka on tasainen ja melko suora. Myös tasaisesti nouseva, joten mäkitreeniä tuli tällekin päivälle.

Camino Natural

Olin lähtenyt turhan aikaisin näin lyhyelle päivämatkalle ja pidin parit paussit siellä, missä pääsin istumaan. Etenin niin hyvää vauhtia, että kävelin vahingossa Aldeanueve del Caminon ohi. Onneksi olen oppinut vilkuilemaan puhelimesta Maps.meeta silloin tällöin. Täällä ei ole keltaisia nuolia ohjeistamassa, kun olen varsinaisen caminoreitin ulkopuolella.

Palasin hetken matkaa takaisin päin, alitin ajotien ja löysin varsin viehättävän pikkukylän. Pääsin heti kirjautumaan La Casa de mi Abuelaan (13€), mutta majoittumaan pääsisin vasta siivouksen jälkeen. Respan poika näytti minulle ja Gordobasta kotoisin olevalle Tomasille paikat ("Listen to me!") ja valitsin reunimmaisen alapedin. Menin churresceriaan istumaan ja söin aamiaiseksi churros con chocolate. Siinä tulikin päivän kalorit samantien!

Aldeanueve del Camino

Ehdin käydä suihkussa ja nyrkkipyykillä, ennen kuin Tomas kotiutui kyliltä. Vein pyykit kuivumaan telineeseen sivukujalle, keittiössä hääräsi kolme espanjalaista kokkaamassa. Olivat ilmeisesti löytäneet jostain kaupan. Tuli nälkä ja lähdin etsimään alberguen suosittelemaa ravintolaa.

Ajattelin ensin ottaa terassilla aperitiiviksi tintoveranon ja kuulin jonkun kutsuvan minua nimeltä. Aussi-Lita (Hollannista kotoisin tämäkin), joka tarjosi minulle kyydin taksissaan Cáceresiin sinä läkähdyttävän kuumana päivänä. Hän oli vuorostaan polkenut tänään ja miehensä Scotty kävellyt. Liityin heidän seuraansa ja menimme yhdessä menu del díalle Casa Sebasiin. Tosi mukava pariskunta!

Casa Sebas

Tuhdin lounaan jälkeen palasin albergueen ja menin päikkäreille, kuten muutkin dormiin majoittuneet olivat tehneet.

Illalla lähdin vielä kylille kävelemään ja jäin Litan, Scottyn ja jonkun vanhemman aussimiehen kanssa terassille rupattelemaan. Dormi oli täyttynyt (italialaista). Buona notte!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti