keskiviikko 3. toukokuuta 2023

Oliva de Plasencia - Jarilla 15 km

Volodymyr Zelenskyi in Helsinki today. Slava Ukraini! ūüáęūüáģūüáļūüá¶ūüĆĽūüíě

Puolenyön jälkeen joku mies koputti oveani ja sanoi, että hänellä on peti varattuna tässä huoneessa. Kehoitin kokeilemaan vastapäistä ovea, jonka takana on jo yksi mies. Ei uskonut minua, vaan ravasi raput moneen kertaan ja taisi käydä herättämässä Angelan, joka asuu vastapäisessä talossa. Tämä puolestaan ei tainnut muistaa, että minä asun oikeanpuoleisessa huoneessa, vaikka oli itse huhuillut minua, kun olin tullessa suihkussa. Heräsin taas ennen kellon soittoa, kävin keittiössä kevyellä aamiaisella ja kerroin katalaani-Antoniolle yöllisestä häiriöstä. Google-kääntäjän avulla tämä tiesi kertoa, että kolme työmiestä on varannut yösijan alberguesta.

Suunnittelin meneväni tänään bussilla Salamancaan ja jatkaa sieltä kävellen Zamoraan (ihana kaupunki!), mutta meni taas niin vaikeaksi, että päätin jatkaa vaellusta kohti Salamancaa niin kauan, kuin aikani riittää. Maps.me ohjasi kohti Jarillaa ensin pitkin pikitietä, sitten motarin yli kohti kukkuloita. Olin taas jossain luonnonpuistossa ja reitti jatkui miellyttävää - välillä kivistä ja mäkistä - luontopolkua pitkin. Aivan kuin olisin kävellyt Tatra-vuorten kauniilla niityillä! Olin pois Camino-reitiltä ja ilman suuntaviittoja, joten oli käveltävä aikalailla koko ajan puhelin kädessä.

Via de la Plata


Viimeiset kilometrit Jarillaan kävelin pitkin vanhaa radanpohjaa, Camino Naturalia. Miespyöräilijä pysähtyi kysymään vointiani ja kertoi olevansa USA:sta. Onko tämä camino? "Sort of", vastasin, eräänlainen sivuraide Caminolle.
 
Hostal Astuaris
Poistuin radanpohjalta ja k√§velin Hostal Astuarisiin. Kaikki 1h-huoneet oli varattu, maksoin 2h-huoneesta 40€; oma kylpp√§ri, leve√§ s√§nky lakanoineen ja tuplapyyhkeet. Alakerrassa on hyv√§ksi kehuttu ravintola. Eip√§ t√§ss√§ pys√§hdyspaikassa mit√§√§n muuta olekaan. Sik√§li hyv√§, ettei ole muuta tekemist√§ kuin istua terassilla koivet oikosenaan, sy√∂d√§ suolattuja auringonkukansiemeni√§ tintoveranon kera ja tuijottaa vastap√§ist√§ tuulen heiluttamaa puuta. Ainoa huono puoli on, ett√§ tuuli tuo rekkaparkin nostattaman hiekan tuulen mukana suoraan terassille. Saisin huoneeni yhdelt√§, sit√§ odotellessa istuin ulos oluelle ja sain seuraa lierihattuisesta pariskunnasta, joka oli tullut (n√§k√∂)tutuksi jo parista edellisest√§ paikasta. N√§m√§kin osoittautuivat hollantilaisiksi. Dui dui!

Hostal Astuaris

Ripustin hikiset vaatteeni henkareihin kaappiin, jonka ovet j√§tin auki. Tuulee niin kovin, ett√§ ilma kyll√§ liikkuu. K√§vin suihkussa ja pesin alusvaatteeni ja sukat. Ripustin ne ensin henkareihin valumaan, sen j√§lkeen avoimen ikkunan eteen roikkumaan. Tuuli hoitaa loput. S√∂in ravintolassa menu del d√≠an; salaatti, pihvit, puoli litraa talon punkkua ja pieni kahvi 13€. Poistuessani maksoin majoituksen ja p√§iv√§n laskuni yhteens√§ 57€. Nukuin p√§ikk√§rit, joita vain tuulen ryskim√§ huoneeni ovi hieman h√§iritsi.

Kävin vielä brandykahvilla hiekkaisella terassilla ja suunnittelin seuraavia päiviä. Aion laskeutua lomamoodiin ja kävellä lyhyet päivämatkat, ennen kuin otan bussikyydin (jos mahdollista) Salamancaan. Ihanaa, minulla oli koko ilta aikaa lukea e-kirjaa omassa huoneessani!

Myöhemmin illalla, kun olin jo sammuttanut valot, tuuli tyyntyi ja hetken satoi vettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti