keskiviikko 17. huhtikuuta 2019

Alpriate - Vilafranca de Xira 21 km

Majapaikka oli kylmä ja suihkusta tuli vain viileää vettä. Lentokoneet jyristivät yli yötä myöden. Saksalaisen herätys soi kuudelta, hän torkutti sitä monta kertaa nousematta ylös. En saanut enää unta, keräsin tavarani ja söin kevyen aamiaisen. Lähdin 7.30 ensimmäisenä liikkeelle, taivas oli aivan harmaa ja suojasin rinkan sadesuojalla. Alkumatkalla oli tarjolla mutapainia; kurainen ja liukas polku pellolla. Selviydyin siitä kunnialla ja matka jatkui pitkin kukkien värittämää peltoa. Ennen Povoa de Santa Iriaa oli kuljettava ajotien laitaa. Olin juuri jättämässä kaupungin taakseni, kun alkoi sataa kaatamalla. Ehdin kastua, ennen kuin pääsin pienen kahvilan suojaan. Odotin sateen laantuvan, puin sadeviitan päälleni ja lähdin jatkamaan matkaa.


Sillan ylitettyäni olin hetken hukassa, nuolia ei näkynyt missään. Jatkoin olettamaani suuntaan ja päädyin jokea myötäilevälle ulkoilualueelle. Laudoista rakennettua kävelytietä olisi ollut mukava kulkea auringonpaisteessa.

Laudat loppuivat ja alkoi hiekkatie, jonka reunalta rouva keräsi pulleita etanoita. Niitä olikin runsaasti tarjolla sateisella säällä. Välillä kuljin pehmeässä (savimaata?) ja kuraisessa tiessä, joka ennen juna-asemaa vaihtui asvaltiksi.


Oli käveltävä Alvercan aseman läpi ja päädyin keskustaan, jossa kadotin reittimerkit. Jatkoin matkaa vilkasliikenteisen N10-tien laitaa, kunnes Alhandran kohdalla  käännyin takaisin joen varteen kävely- ja pyörätielle. 
Se jatkuikin Villafranca de Xiraan asti. Luulin kävelleeni ohi kahden etukäteen katsomani majapaikan ja kävelin radan yli keskustaan. Palasin takaisin päin, löysin kauppahallin ja sen läheltä Hostel DP:n. 


Harhautukseni ei onnistunut, sillä sain samaan dormiin kaikki kolme viime yön mieskämppistäni, joista kaksi todistettavasti kuorsaa. Vain brassineito puuttui, Pietro epäili hänen eksyneen jossain kohtaa (minä kun luulin, että nämä kaksi kävelevät yhdessä). Muuten hostelli oli hyvä valinta; hintaan 15€ sisältyy aikaisin tarjolla oleva (siis basic) aamiainen, petivaatteet ja pyyhe. Peiton otin dormin kaapista. Kävin suihkussa, levittelin vaatteet kuivumaan (tossut tuskin kuivuvat aamuksi) ja lähdin ulos.


Kauppahalli oli sulkeutumassa, jäin lähellä olevaan kahvilabaariin lounaalle. Sillä aikaa sade taukosi ja tein pienen kävelykierroksen tässä viehättävässä, värikkäässä kaupungissa.


Herraseurueeni oli asettunut päivälevolle, kävin alakerrassa päivittämässä blogin ja asetuin minäkin pitkäkseni peiton alle.

Illemmalla lähdin hostelin bilgrim's dinnerille (6,50€); lämmin keitto, lämmin sämpylä, kanaa riisillä ja salaatilla, juoma ja kahvi. Olin jo syönyt, kun sain brassitytön seurakseni. Voin hyvin tytötellä, kun hän on vanhempaa tytärtäni  nuorempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti