maanantai 8. huhtikuuta 2019

Camino Portugués 2019

Reissu on jo sen verran lähellä, että sitä on luvallista hehkuttaa. Lennän Lissaboniin, vietän siellä pari päivää ja lähden kävelemään kohti pohjoista.

"Kilsat on kilsoja vaan." Etukäteen ajatellen en edes yritä kävellä Santiagoon saakka, vaikka periaatteessa sinne vajaassa neljässä viikossa ehtisinkin, ainakin jos jättäisin lepopäivät väliin. Tähtäimessäni on Porto, onhan sinnekin lähes 400 kilometriä. Siitä reitti jatkuu rannikkoa myöten ja aion löysäillä ja pysähdellä pieniin rantakyliin. Mahdollisesti käyn kääntymässä Espanjan rajalla ja kävelen takaisin Portoon toista reittiä. Näin kilometrejä kertyisi noin 550. Lissaboniin palaan junalla.


Edelleen luotan ensimmäisen caminoni pakkauslistaan, tosin rinkka on vaihtunut sen jälkeen kevyempään. Viime kesän alennusmyynneistä ostin kevyemmät ulkohousut ja -takin, jotka pitävät tuulta ja jonkun verran myös sadetta. Ainoat uudet hankinnat ovat puuvillatoppi, sukkia, rakkolaastareita ja Lidlin sadeviitta, jota myytiin vain miesten koossa (one size). Se taitaa olla minulle turhan iso ja Atlantin rannalla voi käydä kuin Maija Poppaselle. Ehkä jätän sen kotiin ja pakkaan mukaan vanhan sadeviitan, joka on hieman kärsinyt reissuissa. Sen voi sitten heittää pois caminon jälkeen.
  
Lauantaina pyöräytin pyykit koneessa ja sain ne kuivatettua ulkona. Illalla pakkasin rinkan, jonka painoksi tuli 7,1 kiloa. Lisäksi pieni "käsimatkatavarakassi", jonka sisältö pitää tunkea rinkkaan vaelluksen ajaksi. Lämpimiä vaatteita otin mukaan ainoastaan viileitä majapaikkoja varten. Toivottavasti sää suosii yksinäistä vaeltajaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti