tiistai 16. huhtikuuta 2019

Lissabon (Rossio) - Alpriate 23 km

Olin hereillä jo kuudelta, pari kämppäkaveria oli kotiutunut vasta kolmen, neljän aikaan. En saanut enää unta, vaan nousin seitsemältä aamupesulle ja vein tavarani yhteistilaan, jossa sain ne pakattua herättämättä muita. Aamiainen olisi vasta kahdeksalta, mutta mehuja ja kahvia oli otettavissa milloin vain. Respalta sain tuoreen sämpylän, levitettä ja jogurttia. Pääsin lähtemään kahdeksalta. Aamu oli sopivan lämmin, +14 astetta. Kävelin suoraan Santa Apoloniaan ja siitä kaakelimuseon ohi. Caminon merkkejä ei juurikaan ollut näkyvissä, mutta seurasin Tejo-jokea. Rantaa myöten kävelin pyöräilyreittiä, vähän ennen Vasco da Gama -siltaa löysin simpukkamerkin, sinisen nuolen Fatimaan ja keltaisen nuolen Santiagoon.


Sillan jälkeen kova tie muuttui vihdoin hiekka- tai lautapäällysteiseksi. 


Ohitin Sacavémin keskustan näppärästi, samoin kaikki kahvilat ja baarit. Sen jälkeen reitti jatkui hoidettua, mutta lähes umpeenkasvanutta polkua, joka seurasi Trançāo-jokea. Tuli ihan camino-fiilis, viimeistään silloin, kun yksi pyöräilijä huikkasi ohi ajaessaan buen camino/bom caminho!

Polulla ei ollut lainkaan varjopaikkoja. Pysähdyin jonkun viljelypalstan viereisen korkean kaislikon suojaan, vähensin vaatteita ja pidin samalla lyhyen evästauon. Viimeiset kilometrit olivat melkoista suorittamista. Oli kuuma ja jalat olivat väsyneet Lissabonin kovapintaisilla kaduilla.


Albergue Alpriate
Saavuin Alpriateen yhdeltä, kuten olin laskenutkin. Albergue aukeaisi kahdelta, menin Cafébar Grilluksen terassille 0,80 euron Sagres pretalle. Alberguessa valitsin petini yläkerrasta, kengät ja rinkka piti jättää alas. Perässäni tullut italialainen Pietro päätti jäädä alakertaan. Kävin suihkussa ja pesin pyykit, ne kuivuivat nopeasti takapihalla. 


Iltapäivällä kävin Grilluksessa myöhäisellä lounaalla; keitto, salaatti (tilaamani tonnari vaihtui yllättäen papusalaatiksi), viini ja tuplakahvi yht. 8,80€. Purkillinen papuja pitää naisen tiellä!

Albergueen oli tullut lisää vaeltajia ja sain brassitytön seurakseni yläkertaan. Hän valitti palelleensa koko päivän, kun minä valitin kuumuudesta. Kävelin vielä Pingo Doceen ostamaan hedelmiä ja jogurttia illaksi ja aamuksi.

Saksalainen Michael aloitti kuorsauksensa jo kahdeksalta, minua nolotti oman sänkyni narina. Istuin vielä hetken keittiössä Pietron ja brassityttö Hernatan kanssa, ennen kuin jätin nuoret seurustelemaan keskenään ja siirryin yläkertaan lukemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti