maanantai 29. huhtikuuta 2024

Santiago de Compostela, lomapäivä

Hotellihintaan (107€/2 yötä) sisältyi aamiainen, jonka kävimme syömässä ylimmässä kerroksessa nauttien samalla upeista maisemista.

Aamiaisen syötyämme huilailimme hetken odotellen aamun hieman lämpenevän. Lähdin kävelemään vanhaan kaupunkiin ja yritin etsiytyä auringonpaisteeseen, mikä on hieman hankalaa näillä varjoisilla, kapeilla kujilla. Pirjo lähti katsastamaan katedraalin, mutta ei jäänyt puolenpäivän messuun. Kävin ostamassa muutamat postikortit ja Via de la Plata -kangasmerkin, ehdin istua oluella seuranani nuori Daniel Barcelonasta, ennen kuin Pirjo ehdotti tapastelua aivan läheltä. Kävin katsomassa kolme paikkaa ja päädyimme A Taberna do Bispoon. Kävimme valitsemassa vitriinistä kolmet erilaiset salaatit, jotka riittivät mainiosti jaettaviksi.

Pirjo oli aamupäivällä ohi mennessään bongannut kauniin puutarhakahvilan ja ehdotti sitä iltapäivän kahvittelupaikaksi, sopivasti kotimatkalla hotelliin. Costa Vella -hotellin terassi onkin varsinainen paratiisi!

Siestan vietettyämme lähdimme ulos. Näytin Pirjolle ostamani Santiago- kortit ja sanoin voivani lähettää ne myöhemmin. Mutta sitten ollaan jo Portugalissa, toteaa tämä viisas ihminen. Joten lähdin metsästämään tupakkakauppaa, korttikaupat kun eivät myy merkkejä. Ensin kävimme ihailemassa hotellin viereisen luostarin kaunista puutarhaa. Messu oli alkanut, joten ovet olivat jo kiinni.

Laskeuduin alakaupunkiin, mutta en nähnyt missään tupakkakaupan merkkiä. Posti oli onneksi vielä auki, sain merkit ja jätin kortit postiin. Olin kehunut Pirjolle Pepa a Lobaa ja teimme sinne treffit. Ehdin paikalle ensin ja tuttu tarjoilija ohjasi minut suoraan Annan pöytään! Otra amiga, totesin ja halasimme.
 

Pirjo kopisteli keppeineen sisään ja saimme ikkunapöydän. Tilasimme hyvät salaatit, minä tällä kerralla vuohenjuustolla. Hotelliin ei ollut pitkä matka ja menimme tyytyväisinä nukkumaan.

Loop INN Hostel on Santiagon majoituksistani kaikkein laadukkain ja sijainniltaan mainio. Toki hintakin on korkeampi, mutta siihen sisältyy hyvä aamiainen ja kahdestaan raskii varatakin hieman kalliimman yösijan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti