maanantai 22. huhtikuuta 2024

Nigrán - Samil - Vigo 24 km

Hotellihuoneen hintaan (50€/yö) ei kuulunut aamiaista eikä henkilökuntaakaan tainnut olla aamulla paikalla. Pakkasin rinkkani ja jätin Pirjon odottamaan aamupäivän bussia Vigoon.

Päätin kävellä tämän päivän niin lähellä merta kuin mahdollista. Suuntasinkin kaupungin läpi Porta de Panxóniin ja jatkoin siitä kohti pohjoista. Ohitin Arco Visigóticon juuri, kun kirkonkellot löivät yhdeksän lyöntiä. Harmiteltavasti täälläkin omakotiasujat ovat ympäröineet tonttinsa rantaan asti ulottuvilla muureilla ja vaeltajan pitää vähän väliä nousta jyrkkiä mäkiä ajotielle. Monet vaeltajat näyttivät tänäänkin jatkavan ajotien laitaa ja välttivät näin ylös/alas matkanteon.

Minä kävelen mieluummin rannalla tai pikkuteillä kuunnellen linnunlaulua ja ruusuja tuoksutellen. Aamukahvia sain odotella kymmeneen saakka, kun kohdalle osui pieni leipomokahvila. Pudottauduin taas pois ajotieltä ja matkani jatkui ohi jalkapallostadionin. Seuraavaksi pysähdyin virvokkeille Restaurante Cabo Estayn terassille, jolle ilmaantui myös yksi vaeltajapariskunta aamiaiselle.

Myöhemmin löysinkin keltaiset camino-nuolet ja ylös/alaskävely loppui. Vigon alueen rannikkoa ei turhaan ole kehuttu hienoista hiekkarannoista!

Samilissa jäin lounaalle O Croque Cociñan terassille. Tilasin menu del díasta (15€) sinihomejuusto-pähkinäsalaatin ja merellisen pastan. Jälkkäriä en jaksanut, vaan vaihdoin sen espressoon.

Syötyäni tein päivän ensimmäisen virheen. Lähdin seuraamaan paria vaeltajaa niemen ympäri, vaikka järki sanoi, että kilometrejä säästyisi oikaisemalla kaupungin läpi. Kun hiljaisella rantatiellä alkoi olla verkkoaidan takana tullattavia autoja, tarkistin kartan ja totesin kilometrejä kertyneen lisää. Ei kun ympäri ja takaisin lähtöpisteeseen. Vigon alakaupunki on todella ruma! Kävelin sen läpi ja löysin viehättävästä yläkaupungista - aukiolla lähellä katedraalia - majapaikkamme Apartamentos Alda Porta de Solin (50€/yö), johon Pirjo oli jo majoittunut ja lähtenyt keppeineen omille teilleen.

Kävin suihkussa, hoidin jalkani ja ilmoitin Pirjolle, että olen valmis jalkautumaan uudelleen ulos. Menin tinto veranolle aukion toiselle puolelle ja Pirjo liittyi seuraani. Oman juomani kylkeen sain pari pasteijaa, Pirjo omansa kanssa oliiveja.

Ei enää tehnyt mieli syödä mitään, käväisin katedraalissa, jossa oli messu meneillään, haimme Sparista iltajuomat ja palasimme studioomme. Aukion terassitkin sulkeutuivat, toivottavasti yöstä tulee hiljainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti