torstai 18. huhtikuuta 2024

Amorosa - Viana do Castelo - Afife 26 km

Amorosan majapaikassamme hintaan (50€/huone) sisältyi hyvä aamiainen. Kaksi kartan tulkitsijaa lähti taas matkaan, ensin kiersimme kaupungin kerrostalolähiön, sitten siirryimme yhden papan neuvomana metsäreitille, joka oli mukavan varjoisa ja tyyni. Ainoa huono kohta oli tien yli turvonnut puro, jota ei päässyt kiertämään. Riisuimme kengät ja sukat ja otimme jalkakylvyt.

Kävelimme metsätietä muutaman kilometrin, ennen kuin käännyimme rantareitille. Ohitimme surffirannat (ei jääty surffikouluun) ja valtavan kokoisen camping-alueen.

Olisimme halunneet mennä venekyydillä Viana do Casteloon, mutta lautat alkavat kulkea vasta toukokuun alusta.

Teimme parin kilometrin mutkan, ylitimme sillan Viana do Casteloon ja pysähdyimme virvokkeille. Haimme turisti-infosta leimat vaelluspasseihin ja henkilökunta neuvoi meitä kartan avulla, miten jatkamme Litoral Nortea.

Kävelimme läpi kauniin kaupungin ja suuntasimme peltojen välistä kohti rantaa, missä oli vanhoja tuulimyllyjä ja missä pääsimme taas laudoitetulle reitille. Peltotien varteen joku oli jättänyt evästä kurjille vaeltajille.

Alkoi olla lounasaika ja pysähdyimme dyynien lähelle Areia Cozinha da Praiaan syömään hyvän kalasopan ja vuohenjuustosalaatin. Alunperin suunnittelin, että päädymme tänään Carreçoon, mutta emme löytäneet netin kautta majapaikkaa. Tällä reitillä on tällä hetkellä paljon vaeltajia, joten majoituksen varaaminen etukäteen tuntuu järkevältä. Ja kun on kaveri mukana, voi välillä vähän nauttiakin. Kun saavuimme Afifeen, majoituimme Solar Laginhaan (55€), kävimme suihkussa, laitoimme pyykit pesukoneeseen ja hyppäsimme altaaseen.
 
Ripustimme pyykit kuivumaan aurinkoon ja lähdimme kävelemään kylälle. Ruokaa ei tehnyt mieli, haimme kaupasta vähän evästä (kotoa tuomani keksit ja pähkinät ovat edelleen syömättä) ja otimme oluet lämpimällä terassilla. Teimme iltapalaa ja menimme istumaan omalle pihalle, ihaillen samalla auringonlaskua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti