torstai 10. joulukuuta 2015

10. kalenteriluukku: Vivamon jouluvaellus


Pääsin Ilonan luokan mukana Vivamon jouluvaellukselle, joka on Anna-Mari Kaskisen kirjoittama näytelmä ”Ihmeellinen ilo”. Ennen vaellusta lapset saivat paritehtävän, joka suoritettiin ulkona. Vaellukseen osallistui noin 80 henkilöä, ikähaarukka näistä ekaluokkalaisista eläkeläisiin.

Näytelmässä esitettiin jouluevankeliumi ulkotiloissa. Koko päivän tihkuttanut sade loppui samaan aikaan, kun paimenet pellolla lauloivat tähtikirkkaasta taivaasta ja Lohjanjärveltä puhaltanut tuuli vei pilvet mennessään. Pimeää polkua valaisivat ulkotulet ja katselijoita varten oli laitettu pitkiä penkkirivejä kohtiin, joissa pysähdyimme seuraamaan näytelmän etenemistä. Vivamon rakennukset oli hyödynnetty, välillä poikkesimme vilkkailla markkinoilla ja lopulta tallissa, jossa Jeesusta esitti ihkaoikea poikavauva. Omissa karsinoissaan olivat aasi ja lampaat.

Vaellus päättyi Vivamon kirkkoon, jossa näyttelijät ja yleisö lauloivat yhdessä muutaman joululaulun. Hieno kokemus, jonka tunnelmaa olisi vielä kohottanut pikkupakkanen ja valkoinen lumipeite maassa. Lohjalaisena tekisin tästä itselleni jouluperinteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti