tiistai 15. joulukuuta 2015

16. kalenteriluukku: Vire Mainion puurojuhla


Virekodissa vietetään vuoden aikana muutamia yhteisiä juhlia, joihin olen osallistunut aina kun se on ollut mahdollista. Joulun alla pidettävästä puurojuhlasta on tullut jo perinne äidin oltua muutaman vuoden Virekodin asukkina. Riisipuuron ja luumukeiton lisäksi tarjolla oli kahvin kanssa joulutorttuja ja pipareita. Naapurikoulun oppilaat olivat käyneet piparitalkoissa ja lupasivat tulla vielä uudelleen ennen joulua.

Musiikista huolehti vieraileva nuorimies, joka lauloi ja laulatti joululauluilla. Lahjapianollekin tuli käyttöä, kun poika kitaran lisäksi hallitsi pianonkin soittamisen.

Äidille näytti puuro maistuvan, mutta kokonaisia luumuja hän ihmetteli ja pyöritteli lusikallaan. Syöminen (siististi) on vaikeutunut viime aikoina. Hänellä oli ollut saunapäivä ja manikyyri; kynnet oli lakattu joulunpunaisella. Hoitaja oli rullannut hänen hiuksensa ja nähtyään kiharat äiti oli nauranut ääneen. Lähes koko ikänsä hän on pitänyt permanenttia ja käyttänyt paplareita, mutta viime aikoina hiukset on käytännön vuoksi pidetty lyhyinä ja suorina. Kävi mielessä, että kiharapilven nähtyään hän pitkästä aikaa tunnisti itsensä peilistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti