Pohja:
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
¾ dl kauraleseitä
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
¾ dl kauraleseitä
ripaus suolaa
125 g leivontamargariinia tai voita
1 muna
125 g leivontamargariinia tai voita
1 muna
Täyte:
140 g pekonia
2 valkosipulin kynttä
2 salottisipulia
½ tl juustokuminaa,
sitruunapippuria + savupaprikaa
ripaus ruokosokeria (tai
lusikallinen hunajaa)
2 (multa)porkkanaa
punainen paprika
3-4 tuoretta herkkusientä
(tai muita sieniä)
nippu lehtikaalia
(pienilehtistä)
tuoreita yrttejä, esim.
wasabirukolaa
loraus soijaa
loraus Pirkka makeaa
chilikastiketta
Päälle:
juustoinen ruokakerma
kananmuna
(ripaus paprikajauhetta)
Silppua pekoni ja paista se
puhtaalla pannulla. Kun rasvaa alkaa irrota, lisää silputut sipulit ja
mausteet. Pilko porkkanat, paprika ja sipulit pieniksi. Silppua lehtikaali ja
yrtti pienemmäksi. Lisää kaikki pannulle ja anna hautua lähes pehmeiksi. Tee
sillä aikaa pohjataikina.
Sekoita kulhossa keskenään
vehnäjauhot, leivinjauhe ja kauraleseet. Lisää pehmeä rasva ja nypi jauhojen
joukkoon. Sekoita joukkoon muna. Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan
(noin 24 cm) pohjalle ja reunoille.
Lisää vuokaan täyte. Sekoita
kulhossa ruokakerma ja kananmuna, mausta paprikajauheella, Kaada täytteen
päälle. Halutessasi voit lisätä pinnalle vielä juustoraastetta. Paista 175
asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Jos et halua käyttää
pekonia, kypsennä täyte pannulla öljyssä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti