tiistai 1. joulukuuta 2015
Karpalo-valkosuklaacookiet
noin 30 kpl
valmistusaika noin 30 min. + 30 min. taikinan jähmettymisaika
125 g voita
1 dl sokeria
¾ dl muscovadosokeria (tai ruokosokeria)
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 dl mysliä tai kaurahiutaleita
100 g valkoista suklaata
100 g kuivattuja karpaloita tai puolukoita
¾ dl mantelirouhetta
Sekoita sokerit pehmeän voin joukkoon ja lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muutamassa erässä taikinan joukkoon.
Rouhi suklaa ja lisää suklaarouhe, karpalot ja mantelirouhe taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja laita taikina jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.
Pyörittele taikinasta palloja. Laita taikinapallot pellille leivinpaperin päälle ja paina hieman litteämmäksi. Paista uunin yläosassa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti