perjantai 4. joulukuuta 2015

Kalenteriluukku 4: JoulukirjaKirjoitin vuosia omaan joulukirjaani joulunajan tapahtumia, tekemisiä, lempireseptejä ja listoja (rakastan listoja). Kun se tuli täyteen, en aloittanut uutta, sillä kaapit ja laatikot ovat jo ennestään täynnä vanhoja päiväkirjoja, reissupäiväkirjoja ja muistivihkoja. Valokuvakansioista puhumattakaan.

Jatkoin ”joulukirjan” päivittämistä blogissani. Sinne olen lisännyt myös reseptini ja valokuvia. Läppärini on tukalan täynnä kuvakansioita, joita en ole raskinut poistaa, vaikka ne onkin (ainakin suurin osa) kopioitu ulkoiselle levylle/levyille. Koska kotikoneemme ja ulkoiset muistimme poksahtelevat silloin tällöin, osa sentään säilyy netissä blogini muodossa. Tosin ei siihenkään voi luottaa; päivitettyäni seitsemän vuotta blogiani Opera.com lopetti toimintansa ja illusian blogi hävisi bittitaivaaseen lukijoitteni tavoittamattomiin.

Muiden tekemiä kuvallisia joulukirjoja olen ostanut silloin tällöin ja niitä on mukava selata joulun alla ja etsiä uusia ideoita.

Mitä tulee joulun kirjoihin, yleensä Joulupukki on tuonut meille molemmille (ja ipanoille) kirjoja; Hannulle tietokirjoja ja minulle pokkareita reissulukemisiksi. Ehkä Hannu saa tänäkin vuonna kirjalahjan, kuka tietää. Minulle riittävät vasta aloittamani yli 500-sivuinen Anthony Doerrin ”Kaikki se valo jota emme näe” ja kirjastossa varauksessa oleva Emmi Itärannan ”Teemestarin kirja”. Eivätköhän nuo riitä ”joulun pitkiksi pyhiksi”.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti