sunnuntai 6. joulukuuta 2015

6. kalenteriluukku: Itsenäisyyspäivä


Yhtä varma kuin Partiolaisten kalenteri: kuvassa on kaksi kynttilää.

Lauantaina oli aamupäivän ajan kaunis ilma, mutta flunssaisena jäävät lenkit edelleen tekemättä. Kiertelin Tammistossa ostamassa joululahjoja. Huh, tehtävä suoritettu! Treffasin Suvin porukat Jumbossa ja otin Onnin mukaani. Hän vei minut kierrokselle lelukauppoihin ja pelimyymälöihin, ihan vain näytön vuoksi, että mummukin tietää, missä nykyään mennään. Sateinen ilta kului herkutellen ja arkarrellen. Vintissä Hannu opetti Onnin soittamaan syntikalla Ukko Nooan.

Sunnuntaina veimme Onnin iltapäivällä kotiin ja kävin samalla Virekodissa. Tautia on siellä ja täällä, poikkesin vain pikaisesti viemään äidille kukan ja nostin ikkunan eteen hänen sähkökynttelikkönsä. Veimme isän haudalle kynttilän, päivän hämärtyessä kynttilöitä näkyi hautausmaalla runsaasti.

Olemme viettäneet useat itsenäisyyspäivät ulkomailla pitkän viikonlopun merkeissä. Nyt oli mukava olla vaihteeksi kotosalla. Ulkona tuuli tuiversi, sytytin kynttilät ikkunalaudalle ja avasin skumpan. Oli käsittämättömän lämmintä, ulkolämpötila +10 astetta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti