perjantai 4. joulukuuta 2015

Kalenteriluukku 5: Joulukoti on punainen


Pidän punaisesta väristä, tai yleensäkin väreistä. Mitä ei vaatteistani ihan heti uskoisi (talvella mustaa, kesällä valkoista). Ensimmäisen adventin aikaan vaihdamme Ikean sohvaan punaisen päällisen ja keittiön (joskus myös kuistin) ikkunaan punaiset jouluverhot. Tyynyjen päälliset ja pöytäliinat vaihtuvat punaisiksi. Sänkyyn petaan jouluiset liinavaatteet.

Ensimmäinen kotini oli retrohenkinen työsuhdeasunto; keittiö taisi olla maalattu keltaisella, eteinen ruskealla ja kylppäri sinisellä. Ei siihen aikaan saanut mitään oman mielen mukaista remonttia.

Vastapainoksi ensimmäinen omistusasunto olikin puhtaan valkoinen. Seinissä maalarinvalkoista maalia tai vaaleaa tapettia. Kaappien ovet olivat valkoiset tai vaaleanharmaat, verhot olivat valkoiset ja huonekalut vaaleaa koivua.

Ulkoistettuani itseni sekä asunnosta että avioliitosta halusin väriä elämään ja seuraavan asunnon olohuoneessa oli aprikoosin väriset tapetit, oranssit verhot ja sininen sohva. Keittiön valkoiseen seinämaaliin lisättiin ripaus keltaista tuomaan auringon sisälle.

Nykyinen kotimme, itseremontoitu rintamamiestalo, on sisustukseltaan hennon värikäs. Kaikissa huoneissa on erilainen ja eri sävyinen tapetti, vain maalipinnat ovat puhtaan valkoiset. Toki osa keittiön seinistä maalattiin vaaleankeltaisella. Väriä tuovat tekstiilit, punainen sohva ja tuolit sekä vanhat, tummat puuhuonekalut.

Vinttiin johtavat raput ovat taivaansiniset ja talon ulkomaali on sävyltään Teknoksen ”Punamulta”. 
http://illusianremppa.blogspot.fi/

ps. Hyvää syntymäpäivää, isä, sinne jonnekin! Toivottavasti sielläkin on keilarata, kuten Ängelbyn tämän viikon jaksossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti