maanantai 21. joulukuuta 2015

21. kalenteriluukku: Taatelikakku


Ennen tein jouluksi parikin kuivakakkua; joko minttu-suklaakakun, sherry-hedelmäkakun tai taatelikakun. Niitä ei kukaan jaksanut syödä ja loput joko pakastin tai vein työpaikalle. Vanhemmiten olen viisastunut (!) ja teen vain yhden, tällä kerralla helpon taatelikakun. En ole aivan varma, mutta taisin aikoinaan saada reseptin tyttöjen Hilkka-mummilta. Kakku säilyy hyvin, joten sen voi tehdä jo ennen muita joulukiireitä.

200 g kivettömiä taateleita 
2 dl vettä 
200 g margariinia tai voita 
2 munaa 
1 dl hapanta kermaa tai kermaviiliä 
3½ dl vehnäjauhoja 
1½ tl leivinjauhetta 
1 tl soodaa 
1 tl vaniljasokeria

Paloittele taateli kattilaan ja keitä veden ja rasvan kanssa tasaiseksi soseeksi.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja sekoita vaahto taateli-rasvaseokseen. Lisää kerma.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti sekoittaen taikinaan.

Paista 175 º noin 45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti