maanantai 7. joulukuuta 2015

Kalenteriluukku 7: Joulukuun vieraita (joulutonttujen lisäksi)Uusi ystäväni, lukupiirin Elli kävi ensivierailulla joulukodissamme. Kutsun häntä Elli-serkuksi, sillä hänen suvustaan löytyy samoja nimiä ja paikkakuntia kuin minun (äitini) sukupuusta. Vuosiluvut eivät täsmää, mutta emme ole niistä niin tarkkoja. Glögimuki kädessä hän sai opastetun kierroksen ja pikaisen remonttikatsauksen. Kahvin kanssa tarjosin kasvispiirakkaa ja pipareita. Ellin tuomat Brunbergin talvisuukot säästin Onnia odottamaan.

Samalla viikolla Tinde ja Jussi tulivat glögille. Hannu hoiti talokierroksen, minä valmistelin pintxot. Illasta tuli portugalilainen kalapadan, musiikin ja tuliaisviinin myötä. Emme sentään pelästyttäneet ensikertalaisia kuvasessiolla, vaikka muuten matkoista ja moottoripyöräilystä puhuttiinkin. Jälkiruuaksi tein kotimaisista omenista piirakan, jonka pohjan maustoin inkiväärillä ja neilikalla. Saimme saunakutsun, jes!

Onni tuli meille viikonloppuna yökylään. Hän kysyi Ilonalta, haluaako tämäkin tulla. ”Yök, en halua”, sanoi pikkusisko, ”mummu tekee pahaa ruokaa”. Lapsiparalle taisi jäädä ikuinen trauma siitä kerrasta, kun vahingossa maustoin kanapastan tulisella chilillä enkä miedolla paprikajauheella, kuten luulin. Pitäisi opetella lukemaan kreikkaa edes sen verran, että tuntisi mausteet! Onni tykkää maustetusta ruuasta ja muutenkin maistaa kaikkea rohkeasti. Hän teki etukäteistilauksen; ensimmäisenä päivänä tortilloja ja toisena päivänä ruokaa, mihin tulee makaronia ja sieniä. Tilaus toimitettu keittiöhenkilökunnalle, herra on hyvä!

Olen useana vuotena järjestänyt Naisglögit kutsuen nyyttäriperiaatteella vanhoja ja uusia ystäviäni iltaa viettämään. Tänä vuonna ajattelin, että joku muu saa vuorostaan järjestää kekkerit. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti