lauantai 12. joulukuuta 2015

12. kalenteriluukku: Joulusiivous


Yritän tehdä viikkosiivouksen aina niin hyvin, ettei mitään katastrofaalista suursiivousta tarvita. Marraskuun lopulla iskeneen flunssan takia jouduin vähän fuskaamaan, mutta eihän kaksi aikuista niin kamalasti sotke. Onneksi ehdimme pestä ikkunat ennen adventtia ja saimme ottaa sähkökyntteliköt ja ikkunatähdet esille.

Joulusiivoukseni alkaa perinteisesti keittiön kaapeista ja laskeutuu siitä sitten lattioille. Hannun kontolle jäävät huoneiden ja kaapistojen ovet, patterit ja kylppärin kaakelit. Parasta olisi, jos saisi matot ulos pakkaseen, mutta taitaa olla turha toive näin ilmastonmuutoksen aikaan. Samoin pakastimen sulatus on aina vain vaikeampaa.

Syksyisin on aina hyvä aikomus luopua turhasta tavarasta, vaatteista ja lehtikasoista. Onneksi on Pelastusarmeija ja lähellä kierrätyskeskus, jotka huolivat kaiken käyttökelpoisen.

Kun ovet ja pinnat on pyyhitty, ripustan pieniä joulukransseja ja –koristeita ovien kahvoihin.

Pyrin välttämään joulustressiä ja jotenkin minusta tuntuu, että ilman näitä siivouksia ja valmisteluja joulu ei tuntuisi joululta. Olenkin aina sanonut, että joulu tulee yhdessä tekemällä.

Jouluun on vajaa pari viikkoa, mutta on lämmintä ja porukat haravoivat pihojaan....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti