tiistai 8. joulukuuta 2015

Kalenteriluukku 8: Bataattivuoka


1 bataatti
pieni lanttu
4 Rosamunda-perunaa
vettä
2 tl suolaa
1 dl siirappia
½ tl inkivääriä
hieman muskottipähkinää
1-2 dl kermaa
n. 150 g vuohenjuustoa (tai jotain miedompaa juustoa, esim. Koskenlaskijaa)

Kuori ja lohko juurekset kattilaan. Lisää vettä sen verran, että juurekset peittyvät. Keitä kypsiksi, siivilöi keitinvesi talteen ja soseuta kasvikset. Lisää muut aineet ja keitinvettä sen verran, että saat löysähkön massan. Sekoita ja kaada voideltuun uunivuokaan. Halutessasi voit koristella pinnan korppujauhoilla ja siirapilla.

Kypsennä 150 asteessa noin 1½ tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti