lauantai 26. joulukuuta 2015

Joulu juhlista jaloin

illusia von Wright

Saamani joululahjat olivat kaikki mieluisia ja tulivat tarpeeseen. Joulupukki oli ollut kuulolla ja muisti minua toivomallani museokortilla ja allakalla (kyllä, käytän edelleen paperista kalenteria). Yllätyksenä tulivat trikoopaita ja optio Tallinna-viikonlopulle. Kummitätini oli neulonut minulle sukat, Suvi kintaat. Itse ostin itselleni Milanon-lennot keväälle.

Joulupäivänä sade lakkasi ja kova tuuli tyyntyi ennen puoltapäivää. Lähdimme kävelylenkille sulattamaan aaton runsaita ruokia. Lopulta pääsimme maistamaan omiakin jouluherkkuja. Illalla esivalmistelin toisen perunalaatikon, joka jäi tekeytymään yön yli.

Tuuli yltyi myrskyisäksi, oli edelleen plusasteita ja Tapaninpäivän rekiretket jäivät tekemättä. Ruokavieraita odotellessa pidensimme ruokapöydän ja laitoin perunalaatikon uuniin kävelylenkin ajaksi. Iltapäivällä satoi vähän lunta ja viime hetkellä saimme sittenkin valkoisen joulun. Harmiksemme Maija soitti ja kertoi olevansa vatsataudissa. Kaisan porukat olivat suht terveitä ja saimme iloisen sisarussarjan seuraksemme. Poislähtiessä Pihla pillahti itkuun, kun ei saanut jäädä yökylään. Luultavasti itku olisi tullut aika pian uudelleen, jos hän olisi jäänyt ja huomannut, ettei äiti ole näkyvissä. Pitää vielä hieman harjoitella yökyläilyä vieraassa paikassa...

Naapureiden ansiosta meillä on joulukuusikin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti