maanantai 10. huhtikuuta 2023

Málaga, Andalusia

Pääsiäismaanantaina herätys oli törkeän aikaisin, juuri kun olin nukahtanut syvään uneen. Ei edes aamiainen maistunut, söin rahkan ja tein lohileivät evääksi. Oli vielä vähän pakkasta, kun Hannu heitti minut kentälle. Kukaan ei kysellyt passia, kun kävelin koneeseen. Eipä tullut koneessakaan nukuttua; yksi pieni poika parkui melkein koko matkan. "Mä haluun uimaan!!!"

Maksoin junamatkan taas pankkikortilla. Jäin kyydistä Maria Zambranon asemalla, siellä kävin ihmettelemässä Sevillan junalippua, jossa ei ole paikkanumeroa. Kunhan menen ajoissa asemalle, saan paikkalippuni. Huojentuneena jatkoin suoraan majapaikkaani, jonne sain jättää rinkkani.

Juan de Austria

Menin lounaalle helmikuusta tuttuun Juan de Austria kahvila-baariin, jossa sorruin taas mustekalarenkaisiin. Rapsakoita olivat, mutta joku soossi olisi ollut paikallaan. Viinilasillisen saa täällä vielä kahdella eurolla (vain käteismaksu). Kirjauduin hosteliin, sain verholla varustetun alapedin (lakanat + peitto) ja pyyhkeen. Kävin suihkussa ja menin päikkäreille, mutta Hannu soitti ja herätti minut.

El Clan


Lähdin kävelemään vanhaan kaupunkiin, oli vieläkin uuvuttavan kuuma. Keskustassa oli jo alkuillasta paljon porukkaa liikkeellä, haahuilin kujilla ja päädyin taas El Clanin terassille tapaksille. Kahdet riittivät ja olivat vähän liikaakin, on paljon helpompi tilata useita jos voi jakaa ne toisen kanssa tai porukassa. Kävelin vielä kauniin puiston läpi rantaan, ennen kuin kurvasin takaisin kämpille. Uudestaan suihkuun ja oleskelutilaan kirjoittelemaan. Naisten dormimme (8hh) alkaa täyttyä.

Yö oli hiljainen, vain ilmastointi hurisi silloin tällöin. Toivoin, etten minä ollut se ainoa kuorsaaja. Aamulla alkoi seinän takana olevan naistenhuoneen suihkutilan ovi paukkua. Minulla ei ollut mihinkään kiire. Lähdin ottamaan aikaa Maria Zambranon juna-asemalle. 20 minuuttia meni, joten huomenna on lähdettävä kävelemään kahdeksan hoodeilla, jotta ehdin lunastaa paikkalippuni ja mahdollisesti syödä aamiaisen. Jos en sitten jätä sitä Sevillaan, olenhan sielläkin aikaisin. Tämän päivän viiden euron aamiaisen söin tutussa kahvilassa lähellä Almedan juna-asemaa. Suunnitelmissa oli kävellä rantaan/mäkeen, mutta muutin mieleni (siihen minulla naisena on oikeus) ja kävelinkin vanhan kaupungin kujille. Muistin ottaa mukaan myös vesipullon, eilen tuli juotua aivan liian vähän vettä.

Picasso-museoon oli niin pitkä jono, että jätin siellä käymisen johonkin toiseen, ei merkkipäivään liittyvään ajankohtaan. Sen sijaan poikkesin pieneen galleriaan, jossa oli esillä Pepe Morenon pääsiäisaiheisia teoksia.

Pepe Moreno
Eksytin itseni meille outoon kaupunginosaan, jossa oli paljon kaupunkitaidetta, paljon apteekkeja, vanhuksia rollaattoreineen tai pyörätuolineen, paljon hoitohenkilökuntaa maskeineen.
 

Istuin yhden kadunvarsibaarin terassille oluelle ja kohdalleni pysähtyi papparainen, joka pitkään kertoi elämästään, vaikka parikin kertaa sanoin, etten ymmärrä. Siitä huolimatta setä jatkoi puhettaan ja pisti välillä lauluksi. Taisi olla juttukaverin/kuuntelijan tarpeessa.

Málagassa rikottiin eilen kevään lämpöennätyksiä, tänään ei ollut enää niin kuuma. Taivas oli jotenkin raskas, enteileekö se ukonilmaa? Poikkesin yhteen kauppahalliin, sielläkin olisi voinut syödä lounaan.

Marisqueira Liñá

Jäin lounaalle Marisqueira Liñán terassille. Se jäi helmikuussa meiltä väliin, vaikka asuimme hoodeilla. Pöytävaraus on tarpeen, minä sain viimeisen vapaan pikkupöydän.

Cortijo de Pepe

Vietin siestan tyhjentyneessä dormissa ja lähdin alkuillasta uudelleen keskustaan. Teki mieli raikasta salaattia ja muistin jonkun syöneen sellaisen Cortijo de Pepessä. Sen lisäksi tilasin tapaksena merellisen salaatin, eipähän tarvitse jakaa kenenkään kanssa sitä herkkua. 

Näillä liukkailla kaduilla on paras kävellä lenkkareilla tai tennareilla. Sen ovat huomanneet sekä paikalliset että turistit. Málaga on kiva kaupunki, voisin viihtyä täällä pidempäänkin, jos löytyisi hyvä kämppä. Varsinkin, kun pieni kahvi + brandy maksaa vitosen. 

Naisten 8h-dormiin oli jäänyt lisäkseni kaksi edellisyön asukasta, ketään uutta ei saapunut seuraksemme. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti