keskiviikko 19. huhtikuuta 2023

Monesterio - Fuente de Cantos 22 km

Naapurihuoneessa herättiin jo kuudelta, hetken kuluttua minäkin nousin laastaroimaan varpaitani, pakkaamaan ja syömään kevyen aamiaisen.

Aamu oli vielä viileä (+11), kun vähän seitsemän jälkeen lähdin kävelemään keskustaan päin. Vatsa oli sen verran hurlumhei, että ohitin auki olevat kahvilat. Keskustan ulkopuolella luovuin jo takista, poolopaita oli tällä reissulla ensimmäisen kerran käytössä. Alkoi mukava, mäkinen, mutta ilman mitään piikkejä oleva hiekkatie läpi laitumien ja ohi maatilojen. Tälle päivälle luvattiin "vain" +27 ja sää oli tuulinen, joten pidinkin poolon päällä lähes koko vaelluksen. Reitti oli ilman mitään palveluja, kannoin taas kahta vesipulloa ja pysähdyin välillä syömään vähiä eväitäni.

Viimeisten mäkien jälkeen kaupunki tuli näkyviin. Kaukana, mutta kuitenkin näköpiirissä, melko tasaisten peltojen takana. Tunsin, että toiseen jalkapohjaan oli kehittymässä rakkula. Pieni koira ilmestyi jostain vierelleni ja lähti seuraamaan minua. Annoin sille vettä, enkä meinannut millään päästä eroon uudesta ystävästäni. Kun nousin kaupunkiin, tunsin kuinka rakkula räjähti rikki.

Olimme kaikki suunnitelleet majoittuvamme Hostal Vicentaan, mutta kun vihdoin löysin sen, se olikin kiinni (ainakin vielä tämän kuun). Samoin sen naapurissa oleva hostal. Lähetin Margotille viestin kysyen, oliko hän jo löytänyt yösijan. Margot oli saanut keskustassa joltain herrasmieheltä kyydin Rural Hotel Al Fabricaan ja lupasi ottaa minut samaan 2h-huoneeseen. Jouduimme hetken odottamaan huoneen siivousta ja otimme virvokkeet pihalla.

Rural Hotel Al Fabrica
Rural Hotel Al Fabrica
Pääsimme majoittumaan mukavaan huoneeseemme (vähän luxusta caminolle), kävin suihkussa ja menin terassille istumaan. Ravintolan lounas; alkuruoka, pääruoka, viini ja kahvi (10€) maistuivat meille taas hyvin. 
 
Rural Hotel Al Fabrica

Iltapäivän huilailimme ja istuimme terassilla, kumpikaan ei enää jaksanut lähteä keskustaan. Varsinkaan minä uusien rakkuloitteni kanssa. Pyysin baarimikkoa täyttämään juomapulloni huomista varten ja tämähän kaatoi siihen jäistä pullovettä. Palvelua saa, kun vain kehtaa pyytää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti