tiistai 4. huhtikuuta 2023

Pääsiäisviikko

Toimiston lukupiiri oli poikkeuksellisesti sovittu tiistaille, joten kevään viimeinen joogatuntini jäi väliin. Samalla käynnillä Helsinkiin menin verenluovutukseen ja katsoin parit näyttelyt.

Oodi

Mama's Pita Bar

Antti ja Vuokko Nurmesniemi

Helsingissäkin oli aurinkoinen, mutta kovin tuulinen sää. Vielä ei ole aika kevätvaatteille. Ensimmäiseksi kävelin Fredrikinkadun Mama's Pita Bariin, jota Hesarin toimittaja kehui. Syömäni lammasburgeri olikin mainio, sämpyläkin mehevä (sisältää perunaa, kertoi tarjoilija). Yllättäen burgerin hintaan (6,90€) kuului myös salaattipöytä.

Kävin Designmuseossa katsomassa Antti ja Vuokko Nurmesniemen hienon näyttelyn. Aamuteeveessä oli haastateltu Vuoden Graafikko -palkinnon saajaa Tomi Leppästä. Laskeuduin museon kellariin katsomaan hänen näyttelynsä "Tauko Paus Pause". Vilkkuvia, kirkkaita värejä, onneksi minulla ei ole taipumusta migreeniin.  

Verenluovutuksessa koin iloisen yllätyksen; hemoglobiini 140. Olin ihan että what (tammikuussa 127)?! Kannattaa siis vaihtaa kalliit tomaatit ja kurkut pinaattiin. Siitä huolimatta minua alkoi huipata luovutuksen jälkeen. Kerroin piikittäjälleni, että kaaduin viime viikolla takaraivolleni ja eilen (joogatunnin jälkeen) silmissäni pyörivät prismat. Ensin epäilin silmissäni heiluvia lasiaisia, mutta huomasin pian, että niistä ei ollut kyse. Hetki makuulla ja vichy auttoivat asiaan. Kehottivat käymään lääkärissä, mutta itse epäilin huippauksen johtuvan huonosti nukutusta yöstä. Sanoin vielä, että saan konsultaation lukupiirissä, jos neurologi ehtii paikalle. 

Jörn Donner: Buenos Aires, Argentiina 1966

Ennen lukupiiriä minulla oli vielä aikaa haukata happea ulkona ja käydä sekä Oodissa että Hakasalmen huvilassa katsomassa hiljattain avatun Jörn Donnerin valokuvanäyttelyn "Matkalla 1951-68".

Lukupiiriin kokoontui taas kymmenkunta osallistujaa. Ennen Murakamin kirjan käsittelyä ehdimme keskustella eri kieliryhmistä, matkustelusta, lukemistamme kirjoista ja vaalituloksesta. Sovimme vielä yhden tapaamisen ennen kesää. Ja neurologin arvion mukaan mahdollinen aivotärähdys olisi oireillut heti kaatumisen jälkeen. Hän oli samaa mieltä kanssani, että niska on sen verran tärähtänyt, että oireilee lievänä kipuna ja silmissä. Täytyy ottaa pääsiäispyhät vähän rauhallisemmin.

Keskiviikkona oli tarkoitus lähteä Kuusijärvelle eväsretkelle, mutta sää olikin pilvinen ja teimme kotona kebabtortillat. Iltapäivällä leivoin meille sitruunamuffinit.

Sääennusteista huolimatta torstaina oli vielä raaka ilma. Lähdin kuitenkin lenkille ja jätin Hannun tekemään viikkosiivousta. Tein Murtolan salaattia savulohesta, otin esille muutaman pääsiäiskoristeen ja Hannun lähtiessä illalla bänditreeneihin hain rinkan vintistä alas. Joudun itse kantamaan kaikki pesuaineet ja rasvat, pienistä puteleista huolimatta litran muovipussi tuli ihan täyteen. Hannu voi tarvittaessa paikata tilannetta, kun hän lentää perässäni Espanjaan.

Pitkäperjantai oli se luvattu lämmin, aurinkoinen päivä. Lenkin jälkeen istuimme pihalla oluella, ennen kuin valmistin pääsiäisaterian; parsaa kinkuilla ja pikkupaprikoita uunissa, sitruunasilliä ja savukalasalaattia.
 
 
Lauantain lenkillä näin ensimmäiset leskenlehdet ja yksinäisen harmaahaikaran, joka kökötti Jokiniemessä Keravanjoen varrella. Tein salaatin ja söimme lammasnakit, lisäksi tyhjensimme jääkaapista savulohen, sitruunasillin ja punajuurisalaatin lopun.
 
Sunnuntaina tein kympin "lämmittelylenkin" upeassa säässä, pyöritin pyykit pesukoneessa ja aloin pakata. Sillä aikaa Hannu teki kokkausvuorollaan karitsapyöryköitä kermakastikkeessa ja bataattiraneja. Kyllä tulee taas kotiruokaa ikävä, vaikka Espanjassa pääsenkin valmiiseen pöytään. Rinkan paino ylitti 8 kiloa, ei voi mitään, kun kannan kaikki pesuaineet ja rasvat alkumatkasta itse. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti