keskiviikko 12. huhtikuuta 2023

Sevilla, Andalusia

Yläpedin emäntä valitti henkilökunnalle, että meiltä loppuu ilma, kun dormissa ei ole ikkunoita. Poika vakuutti, että ilmastointi kyllä hoitaa sen. Minun mielestäni turhankin usein ja äänekkäästi. Nukuin huonosti ja heräsin jo kuudelta. Hyvissä ajoin lähdin kävelemään kohti juna-asemaa. Hyvä niin, sillä kävelin vahingossa liian pitkälle. Aikaa jäi vielä aamiaiselle aseman lähellä olevalla terassilla. Sevillaan menevään junaan oli pitkät jonot. Sain paikkanumeron ja neuvon mennä takimmaiseen junaan. Siellä kuitenkin ohjattiin porukka etummaiseen junaan, takimmainen menisi vain Gordobaan. Kuinkahan moni istui väärässä junassa?

Las Setas

Oli taas hiostavan kuuma. Vein rinkan hosteliin ja lähdin kävelemään lähikujille. Asun aivan sen "hattaran" (Las Setas) takana. Cruz Campo dominoi tässä kaupungissa, mitään muuta olutmerkkiä ei tunnu olevan. Istuin yhden pation terassille, mutta pyytämääni ruokalistaa ei tuotu ja siirryin toiselle terassille syömään lounassalaatin. 

Room007 Hostel

Siestan jälkeen lähdin katedraalille, joka oli aivan toisessa suunnassa mitä olin ajatellut. Joka paikkaan oli jonoa ja terassit olivat täynnä. En nähnyt missään camino-merkkejä ja kävelin melkein Trianaan saakka, ennen kuin käännyin takaisin. Pitäähän huomisellekin jättää jotain tutkittavaa.

Cuesta del Bacalao
Jäin tapastelemaan Cuesta del Bacalaon mukavalle terassille lähelle katedraalia. Kolmet riittivät hyvin näännyttämään nälkäni. Suomessakin pitäisi ottaa käytäntöön tällaiset pikkuannokset, joita yksinään ruokaileva tai muuten pieniruokainen voisi maistella. Kävin vielä katsomassa Las Setasin iltavalaistuksessa, ennen kuin palasin hosteliin. Kämppikset olivat vielä kylillä, ehdin käydä suihkussa ja petiin, ennen kuin kaikki (neljä nuorta Splitistä ja kaksi pitkää poikaa) palasivat yhdentoista jälkeen. Vähän myöhemmin viimeinenkin peti varattiin.

Las Setas

Triana
 
Kaikki olivat taas hiljaisia nukkujia, ilmastointikin hurisi vain hiljaa. Nukuin melkein kuuteen saakka, kävin vessassa ja jatkoin unia. Yhdeksältä kaikki vielä nukkuivat ja menin aamupesulle. Lähdin Trianaan, mutta tälläkin kerralla väärään suuntaan ja osuin joillekin torstaimarkkinoille.

Trianassa söin aamiaisen, isot bocadillot olen vaihtanut rapeaan pitufoon (pienempi sämpylä), niin leukaluutkin pysyvät sijoillaan. Lähdin etsimään pyhiinvaeltajien toimistoa saadakseni vaelluspassin, mutta se oli kiinni. Yhtään camino-merkkiä en nähnyt, vaikka kävelin pitkin Via de la Platan reittiä.
 

Jäin oluelle lähelle Puente del Isabel II:sta. Trianaan saakka piti kävellä, että sain kunnon olutta. Ylitin sillan ja suunnistin kohti katedraalia. Hain Hotel Simónista vaelluspassin ja sain siihen ensimmäisen leiman. Sen jälkeen seurasin katedraalilta pois päin näyttäviä vaellusmerkkejä, ennen kuin käännyin kohti kotia.

Room007 Hostel

Jäin tapastelemaan La Gorda de la Magdalenan helteiselle terassille ja lähdin siestan viettoon. En kuitenkaan malttanut nukkua, vaan suihkun jälkeen otin kirjan mukaan ja istuin vanhan kaupungin yhdelle aukiolle lukemaan. Sevilla on vilkas, meluisa kaupunki, jossa on paljon puistoja, kerjäläisiä ja todella paljon kirkkoja. Autoilijat saavat ottaa kaikki taitonsa peliin kapeilla kujilla. Ja kapeimmille ei ole autolla asiaa, joten siellä on hiljaista. 

Myöhemmin söin vielä salaatin jollain baarien täyttämällä aukiolla. Olen kävellyt neljä päivää kovalla asvaltilla, liukkailla laatoilla ja mukulakivillä. Alaselkä on kipeä ennen kuin olen edes aloittanut vaellusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti